ارائه پرونده منظر فرهنگی الموت به یونسکو در سال 1402 برای ثبت جهانی

به گزارش وبلاگ شماره 3443، ایسنا/ براساس آخرین اخبار بدست آمده، ارائه پرونده منظر فرهنگی الموت به یونسکو در سال 1402 برای ثبت جهانی صورت می گیرد.

ارائه پرونده منظر فرهنگی الموت به یونسکو در سال 1402 برای ثبت جهانی

حمیده چوبک درباره آخرین شرایط پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی الموت اظهار کرد: سال گذشته پیش نویس پرونده آن را ارسال کردیم و باید اصلاحاتی روی آن انجام دهیم. در حال حاضر با دستور آقای دارابی، معاون میراث فرهنگی کشور این پرونده در اولویت است که سال جاری تکمیل و برای ارسال به یونسکو آماده می گردد تا ارزیابان یونسکو هم برای بازدید از آن بیایند.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی الموت با اشاره به شرایط حفاظت و نگهداری این محطوه باستانی گفت: در این محوطه پایگاه میراث فرهنگی وجود دارد و با حضور دائمی پایگاه تمام اصول مدیریتی برای ثبت جهانی یک اثر رعایت می گردد؛ پایش مداوم، حفاظت، بازسازی و کاوش اقداماتی هستند که برای الموت انجام می گردد. در این منطقه تا به امروز 14 فصل کاوش صورت گرفته که فصل بعدی آن هم از همین ماه شروع می گردد. این کاوش ها موجب شده که به شناسایی آثار و دوره های تاریخی آنها اشراف داشته باشیم. یافته های معماری هم که تا به امروز بدست آمده بازسازی و حفاظت می گردد.

او با بیان اینکه قدمت یافته های معماری الموت به دوران حسن صباح (قرن پنجم هجری)، ایلخانی، صفوی و قاجاری مربوط می گردد، اضافه کرد: آثاری از استقرارها و تغییرهای معماری از این دوره ها در کاوش های باستان شناسی الموت یافت شده است که مهمترین دوره آن به قرن پنجم تا هفتم هجری (دوران اسماعیلیه) مربوط است که اوج شکوه آن بوده و مرکز دینی، علمی و فرهنگی دوران تشیع بوده است.

چوبک بعلاوه درباره تعرض ها و ساخت و سازهای غیرمجازی که در حریم الموت صورت گرفته، گفت: ساخت و سازهایی در روستاهای کارندچال و خشکچال صورت گرفته که باید اصلاح شوند. بعلاوه با دستور اکید استانداری ضوابط ساخت و ساز در قالب طرح هادی لحاظ شده تا دیگر مسئله ای برای ثبت جهانی اثر در یونسکو نداشته باشیم.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی الموت ادامه داد: از حدود دو سال پیش روی پرونده بازنگری ضوابط عرصه و حریم الموت نیز کار کردیم. در این پرونده برای حفاظت آن تعریف و تاکید بیشتری شده است؛ البته این بازنگری به این معنا نیست که عرصه و حریم الموت کوچک شده بلکه نقاط آن دقیقا تعیین شده است و به جای ضوابط عمومی که در گذشته تعریف شده بود، ضوابط خاص برای هر منطقه تعریف شده است. به اصطلاح یک طرح تفصیلی برای حریم و عرصه آن در نظر گرفته شده است. روی این طرح ها مطالعه انجام دادیم و پرونده آن آماده است، اما هنوز در شورای فنی میراث فرهنگی تصویب نشده است.

چوبک درباره شرایط بودجه و اعتباری که به الموت تخصیص داده می گردد، اظهار کرد: سالانه بودجه ای برای حفاظت، بازسازی و کاوش الموت در نظر گرفته می گردد. این بودجه کافی نیست، اما حداقلی است برای حفاظت و نگهداری اثر.

منبع: همگردی

به "ارائه پرونده منظر فرهنگی الموت به یونسکو در سال 1402 برای ثبت جهانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارائه پرونده منظر فرهنگی الموت به یونسکو در سال 1402 برای ثبت جهانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید