در پی باغ بلقیس

به گزارش وبلاگ شماره 3443، باغ بزرگ بلقیس، در قلب چشمه خروشان بلقیس واقع شده است، با درختان سرو، انار، لیموهای ترش و شیرین، سیب، بیدمجنون، انگور و نخل های تزیینی و گیاهان متنوع دیگر که مجموعه ای پیچیده و شگفت انگیزی را پدید آورده است.

در پی باغ بلقیس

وبلاگ شماره 3443: باغ چشمه بلقیس در دشتی هموار و در یک کیلومتری شرق چرام و در همسایگی روستای شهرک در میان تپه ماهورهایی واقع شده است که در آنجا از هر کسی سراغش را بگیرید، راهش را می داند و می گوید و حتی بوی شالیزارهایی که چرام را دربر گرفته، شما را از جاده پیچ در پیچی، به باغ بزرگ و زیبای چشمه بلقیس می رساند!

این دلِ بی قرار رود است که با تمنا از میان سنگ های مغرور می گذرد و با طنین آوازش خودنمایی می کند، اما امان از دلِ تپنده باغ سبز مخملی که با آهنگ دلنشین باد طنازی می کند و در دامن قله بالا بلند دنا، قابی فریبا می آفریند تا تصویر این زیبارو را از دست ندهید.

در 18 کیلومتری دهدشت در کهگیلویه به سمت جاده باشت و در مرز سردسیر و گرمسیر این منطقه، شهرستان زیبای چرام واقع شده است که سرزمینی سرسبز است با زمین های کشاورزی فراوان. درست در همین نقطه و در لابه لای کوه هایی که ادامه رشته کوه زاگرس هستند، آبشارهایی خنک و پرآب که فاصله چندانی با باغ چشمه بلقیس ندارند.

شهر چرام دارای مکان های دیدنی بسیار و ازجمله باغ معروف و مشهور چشمه بلقیس، باغ سرسبز عمران، چشمه زیبای کورسا، باغ و آبشار شگفت انگیز المون و باغ های زیبای طسوج است که با داشتن زمین های حاصلخیز و شالیزارهای وسیع و چشم نواز، انگار شمال کشور را به جنوب ایران کشانده اند! این شهر حتی دارای دو نمونه پر محصول برنج مرغوب از نظر کمی و کیفی به نام های ثبت شده چرام1 و چرام 2 است. چرامی ها، مردمانی با صفا و مهمان دوست هستند که در سراسر استان کهگیلویه و بویراحمد، به خونگرمی و مهربانی، حسابی شهره اند و سرشناس.

نام چرام برگرفته از چه رامه است که جای سرسبز معنی می دهد و نشان از وجود مراتع فراوان دارد که بیانگر قدمت دامپروری و کوچ نشینی در ازمنه تاریخ است. در دوره اشکانیان وامپراتوری بزرگ هخامنشیان که مردان نام آوری چون کوروش وداریوش بزرگ برایران فرمانروایی می کردند، شهر چرام جزیی از بلاد شاپور بوده است.

آثار به جا مانده در ضلع غربی چرام در کنار امامزاده امیرولی، قلعه های باشکوه قلات و ارند و ویرانه های تاریخی کمبوس بناری، همه و همه نشان از قدمت این شهر دارد. زمانی که اسکندر مقدونی به بهانه انتقام شهر سوخته آتن، که به دست پرتوان خشایارشاه و برای تنبیه یونانیان مهاجم، به آتش کشیده شده بود، به سرزمین های ایران حمله کرد، در منطقه تنگ تکاب، با دلاورمردی از لرهای کهگیلویه و چرام به نام آریوبرزن روبرو شد که ناگزیر، با ناکامی روانه شیراز شد و بزرگترین افتخار مشرق زمین، یعنی تخت جمشید را به اتش کشید.

باغ چشمه بلقیس در دشتی هموار و در یک کیلومتری شرق چرام و در همسایگی روستای شهرک در میان تپه ماهورهایی واقع شده است که در آنجا از هر کسی سراغش را بگیرید، راهش را می داند و می گوید و حتی بوی شالیزارهایی که چرام را دربر گرفته، شما را از جاده پیچ در پیچی، به باغ بزرگ و زیبای چشمه بلقیس می رساند!

این باغ، گستره ای پر از درخت است که در آغوش حصارهای کوتاه سنگی جا گرفته است؛ باغی آرمیده در دره ای با چشمه های فراوان و جویبارهای مشبک که به یک استخر بسیار بزرگ به شعاع بیش از ده متر سرازیر می شوند؛ باغی به وسعت یک شهر و باغچه ای با قطری حدود چهارمتر، در دره ای پیر که درون و گرداگرد خود، بیدهای مجنون را سالیان سال است به زیبایی خویش حیران کرده است.

این باغ بزرگ، در قلب چشمه خروشان بلقیس واقع شده است، با درختان سرو، انار، لیموهای ترش و شیرین، سیب، بیدمجنون، انگور و نخل های تزیینی و گیاهان متنوع دیگر که مجموعه ای پیچیده و شگفت انگیزی را پدید آورده است.

دهانه کوه شمالی چرام، پذیرای همین باغ پر دار و درخت است که چشمه بلقیس را در جویبارهای مشبک و تراس بندی شده، در خود جای داده است. نهرها پس از گذر از میانه های باغ همراه با وزیدن باد خنک، به استخری می ریزند که باید دشت پر عطش چرام را سیراب کنند.

نظام آبیاری این باغ براساس فوران آب چشمه های اصلی و چند چشمه فرعی است که برخی به وسیله نهرهای کوچک و بزرگ متعددی به استخر مرکزی می ریزند و برخی قبل از رسیدن به استخر، در باغ سرازیر می شوند تا باغ ها و زمین های زراعی اطراف را نیز سیراب کنند. چند نهر فصلی و دائمی هم در این دشت جاری هستند تا شالیزارهای چرام را پرطراوت کنند.

منبع: توریسم آنلاین

به "در پی باغ بلقیس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در پی باغ بلقیس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید