آیا احیای شمعدانی خشک شده امکان پذیر است؟

به گزارش وبلاگ شماره 3443، از متخصصین خبرنگاران رایگان قیمت بگیرید و برترین را انتخاب کنید.

آیا احیای شمعدانی خشک شده امکان پذیر است؟
  • تعویض خاک و کوددهی
  • آفت کشی و هرس کردن
  • تعویض گلدان
  • کاشت گیاه
نگهداری از گیاهان آپارتمانی با وبلاگ شماره 3443

از متخصصین وبلاگ شماره 3443 رایگان قیمت بگیرید و برترین را انتخاب کنید.

  • تعویض خاک و کوددهی
  • آفت کشی و هرس کردن
  • تعویض گلدان
  • کاشت گیاه
نگهداری از گیاهان آپارتمانی با وبلاگ شماره 3443

شمعدانی پس از زمستان گذرانی در داخل خانه، ممکن است که کهنه به نظر برسد. به همین خاطر، شمعدانی ها معمولاً به صورت یک ساله رشد می نمایند و هر سال با گیاه تازه جایگزین می شوند. اگر شمعدانی شروع به خشک شدن کرد، ممکن است زمان احیای شمعدانی خشک شده شما از قلمه رسیده باشد.

نکات کلیدی

  • ذخیره سازی ریشه برهنه خفته و پیوند زدن راه چارههای اصلی احیای شمعدانی در نظر گرفته می شوند.
  • استفاده از کود مناسب برای نگهداری از شمعدانی های تازه ریشه دار برترین گزینه است.
  • برای احیای شمعدانی آن را در فضایی با نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.

لوازم مورداحتیاج برای احیای شمعدانی خشک شده از قلمه

  • قیچی هرس
  • الکل
  • کود
  • پودر هورمون ریشه زایی
  • گلدان با سوراخ زهکشی
  • ذغال سنگ نارس
  • پرلیت
  • کیسه پلاستیکی
  • لگن
  • خاک گلدان
  • آهک دولومیتی

برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی از برترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

محاسبه قیمت برای شما

پس از گذراندن یک زمستان طولانی با نور کم و دمای پایین، شمعدانی ها باید به شرایط رشد در گرما و نور که در آن برترین رشد را دارند، برگردانده شوند. احیای شمعدانی خشک شده با انتقال گلدان به گرم ترین و روشن ترین موقعیت خانه در اوایل بهار شروع می گردد. یک پنجره بدون سایه با نوردهی جنوبی یا غربی ایده آل است، اما هر پنجره ای که روزانه 10 تا 12 ساعت نور دریافت کند، می تواند به شکستن خواب گیاه یاری کند.

گیاه را طوری آبیاری کنید که آب از گلدان خارج گردد و به زیرگلدانی برسد. هر برگ یا ساقه مرده را با استفاده از قیچی هرس تیز که با الکل تمیز شده است، هرس کنید. به محض ظاهر شدن اولین برگ های نو در نوک ساقه ها به آن کود بدهید.

احیای شمعدانی خشک شده و قدیمی

بسیاری از باغبانان ترجیح می دهند به جای زمستان گذرانی یک گیاه بزرگ و بالغ شمعدانی در داخل خانه، چند قلمه را زمستان گذرانی نمایند که تا بهار به گیاهان بالغی تبدیل می شوند. به این منظور از نوک ساقه ها چند قلمه به طول 7 تا 10 سانتی متر انتخاب کنید. قلمه های سالم و بدون شکوفه به برترین نحو ریشه می دهند و گیاه سالم تری فراوری می نمایند. ساقه را درست زیر مجموعه ای از برگ ها ببرید و سپس برگ ها را از نیمه پایینی قلمه جدا کنید. در صورت تمایل قلمه را با پودر هورمون ریشه زایی بپوشانید.

قلمه های شمعدانی را در ظروفی با محیط مرطوب و متخلخل، مانند مخلوطی از نصف پیت و نیمی پرلیت یا مخلوطی از نصف ماسه و کمپوست قرار دهید. قلمه ها را تا قسمت پایین برگ ها در خاک فرو کنید. گلدان را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید تا محیطی مرطوب ایجاد کنید و آب به میزان ای باشد که مخلوط در حال رشد به طور مرتب مرطوب بماند. قلمه های شمعدانی در عرض 6 تا 8 هفته ریشه می نمایند، در این مرحله باید کیسه پلاستیکی را بردارید. قلمه های شمعدانی ریشه دار را در محیط گرم و روشن تا بهار پرورش دهید.

مراقبت از شمعدانی

قلمه های شمعدانی تازه ریشه دار، مانند شمعدانی هایی که زمستان گذرانی نموده اند و از خواب زمستانی خود احیا می شوند، به تغذیه منظم احتیاج دارند. استفاده از کود مناسب برای نگهداری از شمعدانی های تازه ریشه دار برترین گزینه است؛ زیرا علاوه بر گلدهی، باعث رشد ریشه و شاخ و برگ می گردد که به حفظ سلامت گیاه در تمام فصل هم یاری می نماید. در طول فصل های بهار و تابستان، هفته ای یک بار با محلول کود آبیاری نموده و در اواخر تابستان تغذیه را قطع کنید تا شمعدانی برای خواب زمستانی آماده گردد. در غیر این صورت احتمال پوسیدگی ساقه شمعدانی شما دور از انتظار نیست.

تعویض گلدان به احیای شمعدانی خشک شده یاری نموده و خاک تازه را برای غنی سازی محیط رشد آن فراهم می نماید. شمعدانی های جوان را در یک ظرف نگهداری کنید تا زمانی که کمی به خاک متصل شوند. سپس آن ها را در گلدانی که تنها 3 تا 5 سانتی متر بزرگ تر است، قرار دهید. از مخلوط خاک با 3 قسمت خاک گلدان، 2 قسمت پیت یا زغال سنگ و 1 قسمت پرلیت با 1/2 قاشق چای خوری کود کامل و 1 قاشق چای خوری سنگ آهک دولومیت مخلوط شده بهره ببرید.

اگر تعداد شمعدانی هایی که دارید زیاد است، ارزش آن را دارد که گیاهان خود را زمستان گذرانی نموده و برای احیای گل خشک شده اقدام کنید. این که واقعاً چه تعداد گیاه را می توانید زمستان گذرانی کنید، به میزان فضایی که دارید بستگی دارد و این که آیا این فضا در طول ماه های زمستان گرم تر از 7 درجه خواهد بود یا خیر. با این حال، اگر هر سال فقط چند گیاه بکارید، خرید گیاهان نو در بهار ممکن است ارزان تر و زمان برتر باشد.

روش احیای گل پژمرده شمعدانی با پیوند زدن

  1. قبل از اولین خواب زمستانی، گیاه را از ظرفش بیرون بیاورید و به آرامی خاک را تکان دهید تا از ریشه جدا گردد.
  2. برگ ها و ساقه های مرده، شکوفه های گل و هر قسمتی از گیاه که ناسالم به نظر می رسد را قطع کنید.
  3. قبل از کاشت گیاه در ظرف، مطمئن شوید که گیاه بدون بیماری یا آفت بوده و جریان هوای مناسبی دارد. شمعدانی ها هنگام زمستان گذرانی مستعد ابتلا به کپک هستند. در این شرایط سریعا برای از بین بردن آفت گل شمعدانی اقدام کنید.
  4. به جای خاک باغچه که اغلب فشرده است و در ظروفی با زهکشی ضعیفی واقع شده است، از مخلوط خاک گلدانی بهره ببرید. ظرف را تقریباً تا لبه پر کنید و 2 سانتی متر یا بیشتر فضا، برای آبیاری بگذارید.
  5. بلافاصله پس از نشاء، گیاه را به شدت آبیاری کنید. استراتژی این است که گیاه واقعاً خیس گردد. بین 2 آبیاری اجازه دهید که خاک گلدان کامل خشک گردد.
  6. برای احیای شمعدانی خشک شده، شمعدانی را در فضایی با نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.

برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی از برترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

محاسبه قیمت برای شما

مراقبت از شمعدانی های پیوندی

در طول فصل زمستان، ماهی یک بار گیاهان خود را آنالیز کنید و نوک ساقه را بچینید. این کار از رشد ضعیف گیاه جلوگیری می نماید و باعث رشد بهتر شاخه ها می گردد. خاک را آنالیز نموده و در صورت احتیاج آبیاری کنید.

احیای شمعدانی خشک شده با ذخیره سازی ریشه برهنه خفته

گل شمعدانی به دلیل توانایی اش برای زنده ماندن در زمستان با بیشتر گله ای یک ساله بسیار فرق دارد. اگر شمعدانی ها برای جلوگیری از بیماری به درستی نگهداری شوند، به دلیل ساقه های ضخیم و آبدارشان می توانند در دوره های طولانی خشکی زنده بمانند.

  1. برای احیای گل پژمرده شمعدانی، قبل از اولین یخ زدگی فصل، گیاه را از ظرف بیرون بیاورید و به آرامی خاک را از ریشه تکان دهید.
  2. گیاه را تقریباً به نصف برش دهید، از جمله شاخ و برگ های مرده، شکوفه های گل و هر چیزی که ناسالم به نظر می رسد.
  3. یک مکان خنک و تاریک را برای زمستان انتخاب کنید، مانند یک زیرزمین گرم نشده، گاراژ یا سوله. مهم است که دما از 7 درجه سانتی گراد پایین نیاید.
  4. یا گیاه را آویزان کنید، یا آن ها را در کیسه های کاغذی قرار دهید. اگر کیسه را انتخاب می کنید، آن را محکم نبندید؛ زیرا می خواهید هوا در جریان باشد. شمعدانی ها هنگام زمستان گذرانی مستعد ابتلا به کپک هستند. مطمئن شوید که فضای کافی بین گیاهان وجود دارد تا در هنگام آویزان کردن هوا در اطراف آن ها گردش کند.

مراقبت از شمعدانی های خفته و احیای شمعدانی خشک شده

  1. برای احیای شمعدانی خشک شده، گیاهان را از کیسه ها خارج کنید و ریشه ها را به مدت 1-2 ساعت در آب گرم قرار دهید. بعضی از کارشناسان توصیه می نمایند این کار را یک بار در ماه انجام دهید؛ در حالی که بعضی دیگر چندبار را در ماه های زمستان توصیه می نمایند. قبل از برگرداندن گیاه به کیسه کاغذی اجازه دهید تا کاملاً خشک گردد. این کار در نگهداری گیاه آپارتمانی بسیار مهم است.
  2. ساقه های شمعدانی را هر 2 هفته یک بار آنالیز کنید و از سفت بودن آن ها مطمئن شوید، حتی اگر برگ ها در حال مرگ باشند. اگر ساقه های هر یک از گیاهان چروکیده است، باید فوراً آن ها را دور بیندازید. هر چیزی که روی آن کپک رشد نموده است را نیز بردارید و دور بیندازید.

احیای شمعدانی خشک شده پس از خواب

  1. نوک ساقه مرده را برش دهید و ریشه های بیش از حد بلند را ببرید.

برای احیای انواع گل شمعدانی، می توان گیاهان ریشه لخت را چند ساعت قبل از قرار دادن در گلدان در آب خیس کرد تا ریشه ها آب رسانی گردد.

  1. شمعدانی را 6 هفته قبل از آخرین یخبندان بکارید.
  2. هنگام کاشت از خاک مرطوب گلدان بهره ببرید، گیاه را در عمق دو گره برگی دفن کنید تا ریشه تشکیل گردد.
  3. گیاه را کاملاً آبیاری کنید.
  4. برای احیای شمعدانی خشک شده، شمعدانی های تازه کاشته شده را در کنار یک پنجره آفتابی قرار دهید تا دوباره نور وارد شده و رشد نو شروع گردد. به احتمال زیاد 2-4 هفته طول می کشد تا گیاهان پس از ذخیره سازی خواب، شروع به رشد نمایند.

از گیاهان فضای باز قلمه بگیرید

اگر فضای داخلی محدودی دارید، یا می خواهید تعداد گیاهان را برای سال آینده چند برابر کنید، باید به فکر برداشتن قلمه از گیاه شمعدانی خود باشید. آن ها به راحتی به عنوان قلمه، ریشه دار می شوند. گیاهان کوچک و جوان فضای کمتری را نسبت به گیاه مادر اشغال می نمایند و احتمالاً در فصل آینده شکوفه های بیشتری هم خواهند داشت. هرچه شمعدانی های خود را بیشتر نگه دارید، ساقه هایشان چوبی تر می شوند و گلدهی کمتری خواهند داشت. به همین خاطر گرفتن قلمه های نو از گیاهان موجود ایده خوبی است.

احیای شمعدانی خشک شده

    1. حدود 6-8 هفته قبل از آخرین یخبندان مورد انتظار، شمعدانی های خفته خود را به نور غیرمستقیم منتقل کنید.
  1. گیاهان را با قطع کردن برگ های مرده تمیز کنید و ساقه ها را دوباره برش دهید تا رشد سبز سالم داشته باشید.
  2. به گیاهان گلدانی آبیاری کامل و دوز رقیق شده کود بدهید.

بیشتر بخوانید: 6 دلیل خشک شدن برگ شمعدانی + راه چاره برای جلوگیری از خشک شدن

کاشت در فضای باز در بهار

  1. برای احیای شمعدانی پژمرده، سفت کردن شمعدانی ها قبل از کاشت در فضای باز بسیار مهم است که فرآیندی است که پیوندها یا نهال ها را به تدریج در معرض تغییرات محیطی قرار می دهند.
  2. پس از برطرف خطر یخبندان، شمعدانی ها را دوباره در فضای بیرون بکارید. می توانید در این زمان از کود هم بهره ببرید.

چیزی که در خصوص احیای شمعدانی خشک شده وجود دارد، این واقعیت است که تقریباً هر باغبانی می تواند یکی از این گزینه های آسان را اجرا کند. امیدواریم این روش ها برای شما الهام بخش باشد تا شمعدانی های خود یا تعدادی از آن ها را زمستان گذرانی کنید!

منبع: آچاره

به "آیا احیای شمعدانی خشک شده امکان پذیر است؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "آیا احیای شمعدانی خشک شده امکان پذیر است؟" امتیاز داده است | 4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا احیای شمعدانی خشک شده امکان پذیر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید