ساماندهی خانه مسافرها نیازمند عزمی فرابخشی است
به گزارش وبلاگ شماره 3443، ایرنا/ براساس آخرین خبرهای بدست آمده و گزارشات منتشر شده، ساماندهی خانه مسافرها نیازمند عزمی فرابخشی است.
شیراز میزبان حرم سوم اهل بیت، مرکز فرهنگ و تمدن کشور، میراث دار تاریخ کهن ایران، خانه حافظ، سعدی و خواجوی شیرین سخن و مهد هنر و اندیشه است؛ برخورداری از همه این ظرفیتهای گردشگری به صورت متمرکز را در کمتر شهری از کشور سراغ داریم.
به همه اینها باید جایگاه مرکز استان فارس در حوزه درمان نیز افزود که سالانه شمار بالایی از مسافران را بویژه از استانهای همسایه برای استفاده از خدمات تخصصی و فوق تخصصی پزشکی راهی این شهر می نماید.
شمار بالای مسافران بویژه در ایام تعطیل خیلی زود ظرفیت هتلها و مسافرخانه های این شهر را پر می نماید تا رونق گردشگری متوجه خانه مسافرهایی گردد که شماره تلفن و نشانی در هر کوچه و خیابان و صفحه های مجازی دیده می گردد.
خانه مسافرها در شهر گردشگرپذیری چون شیراز و بسیاری دیگر از شهرستانهای فارس می توانند ظرفیت ارزشمندی باشد که تا در برهه های حیاتی به یاری روزهای خوش مسافرپذیری این استان بیایند.
این در حالی است که ضعف در ساماندهی این اماکن و قانون گریزی بسیاری از افرادی که قصد دارند خانه های خود را به عنوان خانه مسافر تجهیز و ارائه نمایند، این ظرفیت ارزشمند را به بستری بالقوه برای گرانفروشی یا رواج فساد بدل نموده است.
خانه های مسافر سالها است که در استان فارس همانند دیگر استان های مسافرپذیر کشور رواج دارد و سامان بخشی به آنها نیز به عنوان مطالبه ای عمومی، حلقه مفقوده بکارگیری درست این اماکن اقامتی است.
حالا آنطور که معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری اعلام نموده، استاندار فارس دستور ساماندهی به خانه مسافرهای این استان در کمترین زمان ممکن را صادر نموده است.
محمد فرخ زاده اذعان کرد که در سالهای گذشته با وجود صحبت های مکرر درباره این موضوع، اقدام درخور و اثرگذاری انجام نشده و نخستین گام نیز برای آغاز این مسیر به دست آوردن اطلاعات دقیق و دسته بندی شده از این خانه ها در سطح شهر شیراز و دیگر شهرستان است.
او ضرورت ساماندهی به خانه مسافرها را در ارائه خدمات شایسته به مسافران و زائران حرم سوم اهل بیت می بیند و معتقد است که انجام اقدامات انگیزاننده و تشویقی براساس برنامه ریزی تعیین و در نظر گرفتن همه جوانب قانونی می تواند راهی برای خوداظهاری صاحبان خانه های مسافر باشد در حالی که اکنون بسیاری از صاحبان این خانه ها از مزایای دریافت مجوز بی اطلاع هستند.
خانه مسافرهای بدون مجوز می تواند فضا و حیات خلوتی برای سوء استفاده از رونق گردشگری و نرخ گذاری خارج از ضابطه و بعلاوه بستری برای آسیب های اجتماعی گردد.
نگاهی به آسیب های که فعالیت غیرقانونی این خانه ها به سلامت اجتماعی و اقتصاد گردشگری استان فارس می زند، علت کافی را برای ساماندهی هر چه زودتر ایمن اماکن نشان می دهد.
به گفته معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس همه افرادی که می خواهند خانه خود را به عنوان خانه مسافر اجاره دهند باید همانند دیگر اماکن اقامتی رسمی آن را در سامانه جانا ثبت نمایند.
روح الله روانشاد پیرامون اینکه ساماندهی خانه مسافرها نیازمند عزمی فرابخشی است، گفت: به این منظور صلاحیت فردی صاحب خانه، شرایط سندی و مالکیتی و فضا، تجهیزات و امکانات خانه از سوی کارشناسان آنالیز و مجوز فعالیت 6 ماهه و یکساله برای آن صادر می گردد.
آنطور که او بیان نمود: تا کنون 300 خانه مسافر که در استان فارس فعالیت موقت داشته اند برای دریافت مجوز یکساله ثبت شده و صدور پروانه 200 مورد از آنها در دست انجام است.
این رقم بسیار کمتر از شمار خانه هایی است که در فضای مجازی و در و دیوارهای شهر برای ارائه به مهمانان این استان تبلیغ می شوند.
روانشاد گفت: با همکاری پلیس فتا تا کنون 2 هزار و 500 شماره تلفن صاحبان خانه مسافرهای فاقد مجوز حاضر در فضای مجوز احصا شده تا به آنها برای دریافت مجوز پیامک داده گردد.
او افزود: علاوه بر این در نشست با شهرداری، فرمانداری، انجمن هتلداری و دیگر متولیان امر قرار شده تا گروه هایی چند نفره در سطح شهر به صورت موردی از خانه های تبلیغ شده بازدید و گزارش خود را ارائه نمایند.
به گفته او، قرار است براساس گزارش های ارائه شده این خانه مسافرها 2 بار تذکر دریافت نمایند و در صورت مراجعه نکردن برای دریافت مجوز، در نوبت سوم پلمب شوند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس این را هم افزود که در روزهای پایانی سال گذشته سه بار اطلاعیه مراجعه برای ثبت نام و دریافت مجوز برای فعالیت صاحبان خانه مسافر در روزنامه های استان منتشر شده و به طور کامل اطلاع رسانی شد.
او با بیان اینکه فرآیند اداری اخذ این مجوز زمانبر نیست و به آسانی انجام می گردد، عمده علت پرهیز افراد از دریافت این پروانه قانونی را قانون گریزی دانست.
به گفته روانشاد، خانه مسافرهای قانونی تابع قاوانین حاکم بر دیگر اماکن اقامتی است، باید تعیینات مسافران در آن ثبت و مدارک لازم اخذ گردد و بهای استفاده از آن نیز از سوی مراجع متولی نرخ گذاری و اعلام می گردد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس ساماندهی خانه مسافرها را نیازمند عزمی فرابخشی می داند و همکاری دستگاه های مختلف و نیروی انتظامی را می طلبد.
ساماندهی خانه مسافرها ضمن اینکه راه را بر سوء استفاده های مالی صاحبان این خانه ها از گردشگری استان فارس، تضمین نماینده رفاه و امنیت مسافران و سد راه بسیاری از آسیب های اجتماعی است که بر محمل این خانه های غیرهنجارمند شکل می گیرد.
به قول معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس خانه مسافرها، فرصتی برای رشد و بالندگی صنعت گردشگری و تقویت اقتصاد توریسم در استان فارس است و با ساماندهی و قانونمند کردن این مراکز شاهد رونق اشتغال در حوزه گردشگری خواهیم بود.
منبع: همگردی