پیش به سوی دودکش جن و دریاچه پری ، سفر به سرزمین عجایب ایران

به گزارش وبلاگ شماره 3443، خبرنگاران : در ایران مکان های عجیب و جالبی وجود دارد که برای بسیاری گردشگران ناشناخته است.دودکش جن ماهنشان در زنجان هم یکی از عجایب است.

پیش به سوی دودکش جن و دریاچه پری ، سفر به سرزمین عجایب ایران

به گزارش وبلاگ شماره 3443 ، مسافران زنجان یا در شهر زنجان گردش می نمایند یا می فرایند گنبد سلطانیه و کمتر سری به این شگفتی می زنند.دودکش جن ماهنشان، 120 کیلومتر با زنجان فاصله دارد.

پیش به سوی دودکش جن

برای رسیدن به دودکش جن زنجان باید وارد آزادراه زنجان-تبریز شویم. 35 کیلومتر که از زنجان دور شدیم، خروجی ماهنشان را در منطقه ای به نام نیک پی می بینیم . این جاده در ضلع جنوبی آزادراه است و بعد از60 کیلومتر رانندگی در آن، قبل از ماه نشان به بهستان می رسیم.

بعد از رسیدن به سه راهی ایلی بلاغ، باید راستا را به سمت ماهنشان ادامه بدهیم و از روستای میرآخورهم بگذریم. بعد از گذشتن از روی پل قزل اوزن، بلافاصله باید جاده فرعی سمت چپ را انتخاب کنیم. این جاده از روستاهای سریک و تک آغاج و بهستان رد می شود و به دودکش جن و در همانجا به قلعه بهستان می رسد.

دودکش جن چیست؟

در زمین شناسی به دودکش جن، هودو می گویند. هودو، سنگی ست که مثل قارچ کلاهک دارد. این سنگ در پی فرسایش شکلی شبیه مناره بلند و نازک پیدا نموده و نوکش سنگ دیگری واقع شده است؛ درست مثل یک دودکش قارچ مانند.

چرا به آن دودکش جن می گفتند؟ چون قدیم ها ساخت آن را به دیو و جن نسبت می دادند و در بین مردم محلی اینطور معروف بوده که جن ها بر بالایش می نشینند.وقتی چشم مان به این منطقه می افتد سخت می توانیم قبول کنیم که در جایی در ایران هستیم. خاک رسوبی و تقریبا قرمزرنگ اینجا ما را حتما به یاد فیلم های وسترن یا فیلم های جاده ای می اندازد.

پله ها ما را به بالای دودکش ها می رسانند، ولی تا دم دودکش ها با ماشین هم می توانیم برویم. از آن بالا چشم اندازی به بهستان و قزل اوزن خواهیم داشت.در پای دودکش جن، به جای مانده های قلعه ای را می بینیم که به آن بهستان یا قلعه دیو می گویند. این قلعه 64 اتاق و دو راه پله دارد و بیرونش را دیواره ای از همان دودکش های به هم چسبیده و تعدادی دودکش جدا پوشانده.

قدمت بنای اولیه این قلعه به دوره ساسانی برمی شود، اما از آن در قرن 5 و 7 هجری و همزمان با دوره مغولان استفاده می شده. چنین معروف است که برای ساختن اتاق های این قلعه، کوه ها را حفر نموده اند.

حالا که تا ماهنشان آمده ایم بد نیست سری به جاهای تماشای دیگر این شهرستان بزنیم:

کوه های آلاداغلار: حتما عکس کوه های رنگارنگ را دیده اید، کوه هایی که زرد و نارنجی و قهوه ای و قرمزرنگ اند. برای تماشا این کوه ها لازم نیست به جای خیلی دوری برویم.در همین ماهنشان زنجان به این کوه های رنگی می رسیم. دلیل رنگارنگ بودن اینجا به فعالیت های معدنی و رسوبات آهن و مس برمی شود. این تپه ها در 25 کیلومتری شمال شرقی تبریز و در راستا شهرستان خواجه و اتوبان میانه - زنجان قرار دارند.

دریاچه پری: سوت وکور و مرموز؛ این تعریفی ست که می شود درباره دریاچه پری داشت. این دریاچه، تنها دریاچه طبیعی زنجان است. علاوه بر پری، نام های دیگری هم دارد، مثل خندقلو و شورگلی.

محلی ها می گویند در گذشته در اینجا پری دیده شده و برای همین هم نامش را پری گذاشته اند. این دریاچه از مراکز پرورش قزل آلاست. دریاچه پری در 45 کیلومتری ماهنشان قرار گرفته و برای رسیدن به آن باید از ماهنشان به سمت روستای پری برویم و روستاهای سهند سفلی و علیا را پشت سر بگذاریم.چه کسی می داند؟ شاید در زمان های خیلی دور که یکی بود و یکی هم نبود، جنی عاشق پری ای بود. شاید در تخت جن برایشان هفت شبانه روز جشن گرفتند و پایکوبی کردند. باقی قصه را شما برایمان تعریف کنید.

منبع: توریسم آنلاین

به "پیش به سوی دودکش جن و دریاچه پری ، سفر به سرزمین عجایب ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیش به سوی دودکش جن و دریاچه پری ، سفر به سرزمین عجایب ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید