11 واقعیت درباره کتاب ترسناک فرانکنشتاین مری شلی که نمی دانستید

به گزارش وبلاگ شماره 3443، فرانکنشتاین، داستان دانشمند بلندپروازی است که از اعضای مرده استفاده می نماید تا یک موجود خلق کند اما در نهایت متوجه می گردد که یک هیولا ساخته. او وقتی به خودش می آید که دیگر دیر شده و کار از کار گذشته. این رمان با وجود اینکه بیش از 200 سال قدمت دارد، همچنان یکی از ماندگارترین داستان های ترسناک است که به ترس های انسان در خصوص بازی کردن نقش خالق دامن می زند. در خصوص این رمان، که برای اولین بار در سال 1818 منتشر شد واقعیت های تلخ و شیرین زیادی وجود دارد. در این مطلب 11 واقعیت درباره رمان فرانکنشتاین را گردآوری نموده ایم.

11 واقعیت درباره کتاب ترسناک فرانکنشتاین مری شلی که نمی دانستید

1. فرانکشتاین به وسیله یک نوجوان نوشته شده

سال های نوجوانی مری ولستون کرافت گادوین، سال های پر حادثه ای بود. مری شلی آینده در سن 16 سالگی با شاعر پرسی بیش شلی فرار کرد و طی دو سال بعد، دو فرزند به جهان آورد. در سال 1816، این زوج به همراه خواهر ناتنی گادوین، کلر کلرمونت، به سوئیس سفر کردند و از لرد بایرون در ویلا دیوداتی تماشا کردند. در آنجا، مری 18 ساله فرانکشتاین را خلق کرد. این رمان در سال 1818 هنگامی که او 20 ساله بود منتشر شد.

2. رمان از مسابقه نوشتن داستان ارواح بیرون آمده

گادوین و شلی در طول سال بدون تابستان از سوئیس تماشا کردند یعنی زمانی که فوران کوه تامبورا در آوریل 1815 در اندونزی مدرن باعث ناهنجاری های شدید آب و هوایی و بارندگی زیادی شد. گروهی که در داخل ویلا گیر نموده بودند، داستان های ارواح را از کتاب Fantasmagoriana خواندند. پس از آن بود که لرد بایرون به آنها پیشنهاد داد که مسابقه ای داشته باشند تا ببینند چه کسی می تواند برترین داستان ارواح را بنویسد. شرکت نمایندگان عبارت بودند از: بایرون، مری، پرسی و جان پولیدوری.

در سرانجام، نه بایرون و نه پرسی داستان ارواحشان را به سرانجام نرساندند، اگرچه پولیدوری بعداً به پیشنهاد بایرون The Vampyre را که داستان های خون آشام ها را تا به امروز تحت تأثیر قرار داده نوشت.

3. مری شلی گفت که ایده فرانکنشتاین را از یک رویا گرفته

در ابتدا، مری برای نوشتن دشواری داشت و ایده خوبی برای داستان ارواح به ذهنش نمی رسید. تا اینکه یک رویا دید. در مقدمه ای بر نسخه 1831 فرانکشتاین، او ادعا کرد دانشجوی رنگ پریده ای را دیده که در کنار مخلوق وحشتناکش زانو زده بود.

مری چشمانش را باز کرد و فهمید که داستانش را پیدا نموده است. او فکر کرد: آنچه من را می ترساند، دیگران را به وحشت می اندازد و به این ترتیب روز بعد آغاز به کار روی آن کرد و این گوته بود که فرانکنشتاین خلق شد.

4. شلی برای نوشتن فرانکنشتاین از علم هم الهام گرفت

شلی از بسیاری از علوم واقعی الهام گرفت، از جمله کاوش در قطب شمال و علل اسرارآمیز مغناطیس آن و کار شیمیدان سر هامفری دیوی (که شلی در زمان جوانی پدرش در سخنرانی هایش شرکت نموده بود). الهام دیگر پدیده گالوانیزم است؛ شلی و شرکا در زمانی که در ویلای سوئیس گیر نموده بودند درباره گالوانیزم بحث کردند و این گفتگوها به شلی برای نوشتن فرانکشتاین یاری کرد.

5. شلی فرانکشتاین را در سایه تراژدی نوشت

شلی قبل از آغاز فرانکشتاین، دختری به جهان آورد که چند روز بعد تولد درگذشت (در واقع، تنها یکی از چهار فرزند شلی تا بزرگسالی زنده ماند) اندکی پس از مرگ نوزاد، شلی در دفتر خود درباره آن موجود کوچک و رویای زنده شدنش نوشت. دلتنگی برای بچه ازدست رفته تمام وجودش را فراگرفته بود: من بیدارم و بچه ای پیدا نمی کنم - تمام روز به آن موجود کوچک فکر می کنم. بنابراین این شرایط و بعلاوه مرگ خواهر ناتنی اش، باید در خلق رمان نقش داشته باشند.

6. فرانکشتاین نام دانشمند است نه نام هیولا

در رمان، ویکتور فرانکنشتاین نام دانشمند است و هیولا بدون نام باقی می ماند. از او به عنوان هیولا، مخلوق، دیمون و آن یاد می گردد. اما اگر اشتباه نموده اید و فرانکنشتاین را هیولا خطاب نموده اید، نگران نباشید چون شما تنها نیستید! در اوایل سال 1890 این اشتباه به وسیله The Scots Observer به عنوان اشتباه رایج مطبوعات مورد انتقاد نهاده شد.

7. نام رمان با یک قلعه مشترک است

مری نام فرانکشتاین را خودش اختراع کرد. با این حال، فرانکشتاین یک نام آلمانی به معنای stone of the Franks است. علاوه بر این، رادو فلورسکو مورخ ادعا کرد که شلی ها در سفری به رودخانه راین از قلعه فرانکشتاین بازدید کردند. آن ها زمانی که در آنجا بودند، راجع به کیمیاگری به نام کنراد دیپل که در قلعه زندگی می کرد، شنیدند. کنراد دیپل در کوشش بود تا اکسیری به نام روغن دیپل بسازد که باعث می شد مردم بیش از صد سال زندگی نمایند. شایعه شده بود که دیپل نیز مانند ویکتور فرانکنشتاین، گورهایی را کنده و روی اجساد آزمایش نموده است. با این حال، همه مورخان متقاعد نشده اند که پیوندی وجود دارد، اما اشاره می نمایند که هیچ نشانه ای وجود ندارد که فرانکنشتاین قلعه ای در رمان داشته باشد و شلی هم هرگز در نوشته هایش درباره سفر به راین، به این قلعه اشاره ننموده است.

8. بسیاری فکر می کردند که پرسی شلی کتاب فرانکشتاین را نوشته است

فرانکشتاین ابتدا به صورت ناشناس منتشر شد. این کتاب به ویلیام گادوین، پدر مری تقدیم شد و پرسی شلی مقدمه آن را نوشت. به علت این ارتباطات، بسیاری تصور می کردند که پرسی شلی نویسنده است. این افسانه حتی پس از تجدید چاپ فرانکشتاین به نام مری نیز ادامه یافت. در واقع، بعضی از مردم هنوز استدلال می نمایند که پرسی این کتاب را نوشته است!

9. رمان فرانکنشتاین در ابتدا به وسیله منتقدان مورد انتقاد نهاده شد

هنگامی که فرانکشتاین در سال 1818 منتشر شد، بسیاری از منتقدان آن را مورد انتقاد قرار دادند. جان کروکر، از کوارترلی ریویو، نوشت این اثر پوچی وحشتناک و نفرت انگیزی را ارائه می دهد. اما رمان های گوتیک همه گیر شدند و فرانکشتاین خیلی زود خوانندگانی پیدا کرد. در سال 1823 نمایشنامه ای با عنوان The Fate of Frankenstein محبوبیت داستان را تقویت کرد. در سال 1831، نسخه جدیدی از کتاب، این بار به نام مری منتشر شد.

10. فرانکشتاین را عموماً اولین رمان علمی-تخیلی می دانند

در واقع مری شلی با نوشتن فرانکنشتاین اولین رمان علمی تخیلی مهم را نوشت و بعلاوه مفهوم دانشمند دیوانه را ابداع کرد و به ایجاد horror fiction یاری کرد. تأثیر این کتاب در فرهنگ عامه آنقدر زیاد است که اصطلاح فرانکشتاین به معنای چیزی غیرطبیعی و وحشتناک ورد زبان است.

مری در ادامه داستان های علمی تخیلی خود را نوشت، مانند داستان کوتاه Roger Dodsworth: The Reanimated Englishman در خصوص مردی که در یخ، یخ زده است. او بعلاوه رمانی به نام آخرین نفر را هم در خصوص یک بازمانده در جهانیی که به وسیله طاعون ویران شده است نوشته.

11. توماس ادیسون فیلمی بر اساس رمان فرانکنشتاین ساخت

در سال 1910، استودیوی توماس ادیسون یک فیلم 15 دقیقه ای از فرانکنشتاین ساخت که یکی از اولین فیلم های ترسناک بود. برای سال ها گمان می رفت که این فیلم گم شده تا اینکه خوشبختانه در دهه 1980 پیدا شد. این فیلم امروز راه خود را به یوتیوب هم باز نموده است و می توانید آنجا تماشایش کنید.

منبع: mentalfloss

منبع: دیجیکالا مگ

به "11 واقعیت درباره کتاب ترسناک فرانکنشتاین مری شلی که نمی دانستید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "11 واقعیت درباره کتاب ترسناک فرانکنشتاین مری شلی که نمی دانستید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید