احمدوند از تشکیل دبیرخانه دائمی جایزه فیروزه با ماموریت های تازه اطلاع داد، مشارکت 2370 هنرمند در هفتمین دوره

به گزارش وبلاگ شماره 3443؛ نشست خبری هفتمین دوره جایزه فیروزه صبح امروز یکشنبه (15 اسفندماه) باحضور یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای سیاستگذاری و اسماعیل جانعلی پور، دبیر این رویداد در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار گردید.

احمدوند از تشکیل دبیرخانه دائمی جایزه فیروزه با ماموریت های تازه اطلاع داد، مشارکت 2370 هنرمند در هفتمین دوره

احمدوند در این نشست ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: جشنواره فیروزه در 6 دوره قبل با هدف شناسایی و معرفی محصولات فرهنگی برای مخاطبان ایرانی پایه ریزی شده و در این جهت تا حدودی پیروز بوده است.

وی درباره مراحل برگزاری هفتمین جایزه فیروزه شرح داد: در این رویداد آثار برگزیدگان استانی در مرحله نهایی ارزیابی در چهار رشته اسباب بازی، عروسک، نوشت افزار و هدایای فرهنگی مورد داوری قرار گرفتند. همانطور که می دانید این محصولات فرهنگی گستره زیادی دارد که نقطه اتصال فرهنگ و صنعت تلقی می گردد.

رئیس شورای سیاستگذاری جایزه فیروزه ضمن ابراز امیدواری نسبت به تقویت این رویداد در دوره های آینده گفت: امیدواریم به همت همکاران با مشارکت حامیان این جایزه بتواند در اشتغال زایی، کارآفرینی و ثروت آفرینی در حوزه فرهنگ نقش بسزایی را ایفا نماید.

وی بعلاوه درباره مصوبات نو شورای سیاستگذاری در دوره هفتم فیروزه اضافه نمود: به پیشنهاد همکاران و تصمیم شورا مبلغ جایزه در این دوره با افزایش 2.5 برابری همراه بود. بعلاوه تعداد شرکت نمایندگان و آثار ارسالی نشان می دهد علی رغم توسعه بیماری و تأثیراتی که کرونا بر کسب و کارها داشت، در این حوزه با رشد قابل توجهی روبرو بوده ایم که امیدواریم تأثیرات آن را در رونق بخشی به صنایع فرهنگی سال آینده ببینیم.

دبیرخانه دائمی جشنواره فیروزه با ماموریت های نو

معاون امور فرهنگی توضیح داد: مطابق با مصوبات شورای سیاستگذاری و همزمان با روز اختتامیه هفتمین دوره، دبیرخانه دائمی جایزه فیروزه شروع به کار خواهد نمود و یکی از اولویت های این دبیرخانه آنالیز عملکرد دوره های پیشین و سرگذشت آثار برگزیده و برگزیدگان خواهد بود.

در واقع یکی از مأموریت هایی که برای دبیرخانه دائمی جایزه فیروزه تعریف شده این است که به آنالیز و ارزیابی دوره های قبلی این جایزه بپردازد؛ با این رویکرد که برگزیدگان در سنوات گذشته آیا توانسته اند به بازار راه پیدا نمایند یا خیر؟

احمدوند در شرح اهمیت توجه به فراوریات فرهنگی گفت: یکی از مسائلی که در این حوزه مطرح است مسأله ایده و مهارت پدیدآورندگان محصولات است اما این به معنی بی احتیاج بودن از آموزش و ارائه آثار غیرحرفه ای نیست.

ضعف در فراوری محتوا حلقه مفقوده صنعت است

وی اضافه نمود: یکی از نقاط ضعفی که فراوریات مختلف در کشور ما همیشه با آن روبرو بوده پردازش ایده و فراوری محتوای مناسب است؛ به گونه ای که اگر یک فراورینماینده بخواهد نوشت افزار، هدایا و هر محصول دیگری را فراوری کند، مرکزی وجود ندارد که به آن مراجعه و محتوای مناسب محصول خود از قبیل نقش یا نوشته را از آن بگیرد.

احمدوند ادامه داد: هر محصولی به خودی خود دارای پیغام فرهنگی است و یکی از مأموریت های نو دبیرخانه جایزه فیروزه که از سال جاری به شکل دائمی فعالیت خواهد داشت، تشکیل گروه های حرفه ای فراوری محتوا با هدف همکاری با صنایع مختلف است؛ چرا که معتقدیم نبود چنین مرکزی از حلقه های مفقوده صنایع فرهنگی کشور است.

رئیس شورای سیاستگذاری هفتمین جایزه فیروزه تأکید کرد: جشنواره فیروزه باید بستری را برای افراد دارای قابلیت ایده پردازی، راهنمایی و آموزش آن ها با نگاه و سلایق مختلف در حوزه هایی مانند عکاسی، گرافیک، شعر و ... ایجاد کند تا مورد توجه و حمایت فراورینمایندگان قرار گیرد.

ضرورت اتصال صاحبان ایده به صنایع مختلف

احمدوند در ادامه سخنانش به یکی دیگر از مأموریت های دبیرخانه جایزه فیروزه اشاره نمود و گفت: زمینه دیگری که باید این دبیرخانه پیگیر آن باشد معاضدت ایده پردازان است؛ به این معنی که به آن ها در زمینه های مختلف ،در جهت حرفه ای شدن و ایجاد قابلیت فراوری انبوه برای محصولات آن ها یاری کند.

وی ادامه داد: این معاضدت می تواند حقوقی، اقتصادی و یا در قالب اقداماتی باشد که صاحبان ایده را حامیان و فراورینمایندگان در صنایع مختلف، متصل کند. جایزه فیروزه تا به حال تنها در حد یک جشنواره عمل نموده اما با وجود ارزشمندبودن اقدامات صورت گرفته، احتیاجمند توسعه در این زمینه است.

احمدوند ضمن بیان این مطلب که حوزه فراوری محصولات فرهنگی یک حوزه بین بخشی محسوب می گردد و دبیرخانه کوشش خواهد نمود بین نهادهای مختلف دولتی و خصوصی در این زمینه هماهنگی ایجاد کند گفت: از تمام صاحب نظران دعوت می کنیم تا در این جهت با دبیرخانه دائمی جایزه فیروزه همکاری نمایند.

رئیس شورای سیاستگذاری هفتمین جایزه فیروزه در پاسخ به سوال یکی از وبلاگ شماره 3443 درباره شیوه حمایت از آثار برگزیده در این جایزه گفت: یکی از راه های حمایت استفاده از آثار برگزیده برای اعطای هدایا از سوی دستگاه های مختلف است ولی اولاً در نظر داشته باشید که بیشتر این آثار در حد ایده اند و ثانیاً اقدام درست این است که ما بستر ورود این محصولات به بازار را ایجاد کنیم وگرنه حمایت ها مقطعی و در حد مسکن خواهد بود.

اعطای جوایز به مبلغ 400 میلیون تومان

در بخش دیگری از این نشست جانعلی پور دبیر هفتمین دوره جایزه فیروزه ضمن ارایه گزارشی از فرایند برگزاری گفت: سال جاری شاهد اضافه شدن 16 استان نو به فرایند ارسال آثار بوده ایم و برای اولین بار جایزه فیروزه در تمام استان ها شرکت نماینده داشته است. بعلاوه شاهد افزایش موضوعات نیز بوده ایم که این مسأله با فعال شدن دبیرخانه تدوام خواهد داشت.

وی ضمن بیان اینکه امیدواریم در آینده به فهمی مشترک با صاحبان صنایع و فراورینمایندگان محصولات فرهنگی برسیم گفت: در این دوره 2هزار و 370 نفر از هنرمندان و دست اندرکاران صنایع فرهنگی سراسر کشور با ارسال 7 هزار و 800 اثر مشارکت داشتند که در مرحله نخست به همت ادارات کل ارشاد در استان های مختلف مورد داوری قرار گرفتند اما ما به داوری های استانی بسنده نکردیم و از هر استان خواستیم که 25 درصد از برترین آثار ارسال شده شان را برای داوری نهایی به دبیرخانه تهران ارسال نمایند.

جانعلی پور گفت: تعداد آثار ارسال شده از استان ها برابر بود با یکهزار و 973 اثر که به وسیله 9 داور در سه تیم تخصصی مورد آنالیز قرار گرفتند و آثار برگزیده معین شدند.

وی درباره بودجه و اندازه جوایز گفت: مجموع هدایای اهدایی به برگزیدگان در این دوره از جایزه فیروزه معادل 400 میلیون تومان خواهد بود. نکته ای که وجود دارد این است که ما در این دوره هم برگزیده دوم و سوم داریم و هم شایستگان تقدیر معرفی خواهند شد ضمن اینکه به نامزدهای هر گروه نیز هدایای مختصری تعلق می گیرد.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "احمدوند از تشکیل دبیرخانه دائمی جایزه فیروزه با ماموریت های تازه اطلاع داد، مشارکت 2370 هنرمند در هفتمین دوره" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "احمدوند از تشکیل دبیرخانه دائمی جایزه فیروزه با ماموریت های تازه اطلاع داد، مشارکت 2370 هنرمند در هفتمین دوره"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید