طرز تهیه پیاز داغ کاراملی به سبک آشپزهای حرفه ای
به گزارش وبلاگ شماره 3443، پیاز سرخ شده پایه و اساس بسیاری از دستورهای غذایی است. اما همانطور که همه می دانند تهیه پیاز به شکل حرفه ای می تواند طعم و عطر خوبی به غذا شما اضافه کند. بنابراین چه بهتر که برای تهیه غذایتان همیشه پیاز داغ آماده داشته باشید و چه بهتر از آن که پیاز داغ کاراملی دم دستتان باشد تا بتوانید همه چیز از همبرگر گرفته تا پاستا و انواع غذای ایرانی را با آن بپزید یا به عنوان یک طعم دهنده و تزیین کننده از آن استفاده کنید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه پیاز داغ عسلی و طرز تهیه پیاز چیپسی را مرور کرده بودیم و در ادامه طرز تهیه پیاز داغ کاراملی را بررسی می کنیم.
مواد لازم برای تهیه پیاز داغ کاراملی
- پیاز به مقدار لازم
- روغن یا کره به مقدار لازم
طرز تهیه پیاز داغ کاراملی
1. خرد کردن پیاز
اولین مرحله از طرز تهیه پیاز داغ کاراملی این است که پیازها را از ساقه به دو نیم کنید، سپس به صورت نیم ماه برش دهید و با آب بشویید و بعد در یک آبکش بریزید تا آبش خوب گرفته شود.
نکته 1: دقت کنید که حجم پیاز بعد از پخت کمتر می شود.
نکته 2: حتما پیازها را به مقدار یکسان برش دهید. اگر پیازها خیلی درشت باشند، به درستی کاراملی نمی شوند و اگر ریز باشند می سوزند.
2. سرخ کردن پیاز
اکنون که پیازهای خرد شده خوب خشک شده اند آن ها را داخل یک ماهیتابه چدنی یا یک ماهیتابه ته سنگین مقدار مناسبی روغن و کره بریزید و بگذارید روغن داغ شود بعد پیازها را داخل ماهیتابه بریزید و سپس کمی تفت دهید و بگذارید با حرارت میانه حدود 5 دقیقه به آرامی نرم شود اما نسوزد.
وقتی پیازها کمی سبک شدند حرارت گاز را کم کنید و نمک را اضافه کنید تا پیازها خوب سرخ شوند. حواستان باشد پیاز نسوزد. پیاز که طلایی شد پیاز داغ کاراملی شما آماده است.
نکته مهم: اگر به نظر می رسد که پیازها در آستانه سوختن هستند یا خشک می شوند، کمی آب اضافه کنید تا شل شده و دوباره آب شوند. برخی از دستورالعمل ها پیشنهاد می کنند که برای بهتر شدن رنگ پیازهای سرخ شده، مقداری سرکه هم به آن اضافه کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه پیاز داغ
تهیه پیاز سرخ شده کاراملی درست مثل طرز تهیه پیاز داغ نگینی کار ساده ای است و مناسب بیشتر غذاهاست اما زمان تهیه آن باید صبور باشید و نکات و فوت وفن های تهیه آن را با دقت رعایت کنید.
بهترین زمان پخت پیاز داغ کاراملی
پیازها برای آن که کاراملی شوند باید به آرامی بپزند بنابراین هر چند وقت یکبار پیازها را هم بزنید تا در نهایت برنزی و به شکل مربا شوند. مطمئنا، این فرآیند را باید با حرارت میانه رو به پایین و در زمان حداقل یک ساعت انجام شود. اما مثل غذا لازم نیست تمام مدت مواظب قابلمه باشید. در واقع به پیاز اجازه دهید بدون هم زدن ژله ای و کاراملی شوند.
بهترین پیاز برای پیاز کاراملی
برای تهیه پیاز کاراملی می توانید از هر نوع پیازی که مدنظرتان است استفاده کنید اما معمولا پیاز زرد گزینه بهتری است.
بهترین زمان و روش نگهداری پیاز داغ
برای نگهداری پیاز داغ بهتر است آن را در فریزر نگهداری کنید و خوب است مقدار پیاز داغ مورد نیاز برای هر وعده را جدا بسته بندی کنید که لازم نباشد هر بار کل پیاز داغ فریزری را از فریزر خارج کنید. بهترین روش فریز کردن پیاز داغ را با جزییات در کتاب کاله بخوانید.
منبع: کتاب کاله