مهارت تنورسازی فردوس در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شد

به گزارش وبلاگ شماره 3443، تنورسازی فردوس خراسان جنوبی در فهرست میراث ناملموس (معنوی) ثبت شد.

مهارت تنورسازی فردوس در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شد

ایسنا: سید احمد برآبادی، مسئول واحد پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، شهر فردوس را پیشگام در هنر تنورسازی سنتی استان دانست و گفت: تنورسازی سنتی، ساخت تنورهای نانوایی های سنتی و خانگی با گل است.

به گزارش ایسنا، وی اضافه نمود: هر چند که بر اساس مطالعات باستان شناسی و گزارش کاوشهای اجرا شده، قدمت سفالگری فردوس به دوره ساسانی می رسد، اما مصاحبه با پیشکسوتان تنور سازی فردوس و خاطرات نسلی این افراد و رواج فامیل خزاف مقدم که سابقه تاریخی در حدود 300 سال دارد، نشان از رونق سفالگری منطقه و دیرینه بالای این هنر در شهر مذکور دارد.

به گفته وی برای ساخت تنور از خاک رس، کاه، ماسه و آب با نسبت های بسیار دقیق و استاندارد که به صورت تجربی حاصل شده استفاده می شود.

مسئول واحد پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: تجربه تشخیص خاک مرغوب برای تنورسازی، روش های به عمل آوری گل وآماده سازی آن، ساخت تنور با لایه های نواری با عرض حدود 22 سانت و … از استعداد، توانمندی و تجربه غنی نسل به نسل این هنر در شهر فردوس حکایت دارد.

وی با بیان اینکه دوام و عمر بالای تنورهای فردوس که بیش از 50 سال مورد استفاده بوده و کارایی دارند از دیگر ویژگی های تنورهای فردوس است، اضافه نمود: پخت کامل بدنه تنورها در کوره و نصب و استفاده از تنور پخته، دلیلی بر استحکام تنورها و کیفیت نان حاصله است.

منبع: توریسم آنلاین

به "مهارت تنورسازی فردوس در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مهارت تنورسازی فردوس در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید