ویروس کرونا و آنفولانزا محققان را شوکه کرد
به گزارش وبلاگ شماره 3443، محققان با مطالعه بیشتر روی ویروس کرونا نسب به یافته های جدید خود شگفت زده هستند.
به گزارش خبرنگار فناوری وبلاگ شماره 3443، بر اساس تحقیقات جدید دانشگاه کالیفرنیا ویروس آنفولانزا می تواند به وسیله هوا با ذرات گردوغبار، الیاف و دیگر ذرات میکروسکوپی شیوع پیدا کند. پروفسور ویلیام ریستنپارت از گروه مهندسی شیمی گفت: این موضوع برای بیشتر ویروس شناسان و اپیدمیولوژیست ها بسیار تکان دهنده است که بجای قطرات تنفسی، ذرات گردوغبار بتوانند ویروس آنفولانزا را حمل نموده و حیوانات را بیمار نمایند. فرض ما همواره این است که انتقال ویروس به وسیله هوا با قطره های تنفسی سرفه، عطسه یا حرف زدن اتفاق می افتد. انتقال به وسیله گردوخاک زمینه جدیدی از تحقیقات را پیشروی ما قرار می دهد.
فومیت ها و ویروس آنفولانزا
تصور می گردد ویروس آنفولانزا از راه های مختلفی مانند قطره های بازدم یا اشیاء ثانویه مانند دستگیره در یا دستمال کاغذی شیوع یابد. این اشیاء ثانویه فومیت نامیده می شوند. هنوز اطلاعات کاملی درباره اینکه کدام راه ؛ قطرات بازدم یا فومیت ها، مهم تر هستند وجود ندارد. پاسخ به این پرسش ممکن است برای انواع ویروس آنفولانزا یا دیگر انواع ویروس ها مانند خانواده ویروس کرونا متفاوت باشد.
در این مطالعه جدید، سیما اسدی و پروفسور ریستنپارت با ویروس شناسان همکاری کردند تا ببینند آیا ذرات کوچک غیرتنفسی که آن ها را فومیت های هوازی می نامند می توانند ویروس آنفولانزا را بین خوکچه های هندی گسترش دهند یا خیر؟
با استفاده از یک دستگاه اتوماتیک برای شمارش ذرات موجود در هوا، آن ها یافتند که خوکچه های هندی آلوده نشده تنها با حرکت در اطراف قفس 1000 ذره در ثانیه جذب می نمایند. ذرات خارج شده از نفس حیوان ثابت و با سرعت پایین تری گزارش شد.
همچنین این آزمایش نشان داد که انتقال ویروس های روی بدن خوکچه های هندی به وسیله هوا به خوکچه های حساس و مستعد بیماری باعث انتقال ویروس شده و نیازی نیست ویروس مستقیما از مجاری تنفسی خارج گردد تا بیماری شیوع یابد.
درنهایت محققان توانایی انتقال ویروس با الیاف میکروسکوپی از یک شی بی جان را نیز آنالیز کردند. آن ها یک دستمال کاغذی را به ویروس آلوده کردند و اجازه دادند دستمال خشک گردد. سپس، آن را جلوی دستگاه شمارنده ذرات قرار دادند. محققان دریافتند که الیاف حدبیشتر 900 ذره در ثانیه در اندازه ای که قابل استنشاق است، رها می نماید. ذرات آزاد شده از این دستمال آلوده همچنین توانستند در سلول ها بیماری ایجاد نمایند.
منبع: خبرگزاری دانشجو