کشف نو در شرق ایران

به گزارش وبلاگ شماره 3443، باستان شناسان با آنالیز قطعه چهارم راه آهن زاهدان زابل 23 محوطه و تپه را با قدمت بیش از 4 هزار سال شناسایی کردند.

کشف نو در شرق ایران

به گزارش وبلاگ شماره 3443، محور راه آهن، که آنالیز باستان شناسی شده است، به فاصله تقریبی 500 متری شرق جاده زابل به زاهدان و 67 کیلومتری محدوده فرهنگی و منظر شهر سوخته (سیستان و بلوچستان) نهاده شده است.

حسین مرادی که سرپرست هیأت باستان شناسی در این آنالیز بوده است، درباره این یافته ها گفت: آنالیز باستان شناسی قطعه چهارم راه آهن زاهدان زابل که بخش عمده و مهم آن از دشت سیستان و محدوده و منظر فرهنگی شهر سوخته عبور می نماید، به انجام رسید. در این آنالیز میدانی، محوطه هایی که در محدوده محور راه آهن، یعنی فاصله 0 تا 200 متری آن در سمت شرق و غرب محور قرار دارند، مورد بازبینی و یافته های سطحی آن مورد مستندسازی نهاده شد.

این باستان شناس اضافه نمود: در این آنالیز میدانی 23 محوطه و تپه در دو سوی خط راه آهن شناسایی شد که بیش تر آن ها به اواخر دوره چهارم شهر سوخته مربوط بوده و قدمت تاریخی آن ها در حدود 2400 تا 2300 پیش از میلاد (حدود 4300 تا 4400 سال) است.

مرادی بعلاوه گفت: تپه های دوره های تاریخی و اسلامی این منطقه نیز از نظر گاه نگاری در رده بعدی قرار دارند و مساحت آن ها از حدود یک­دهم تا یک هکتار در نوسان بوده است.

منبع: دنیای سفر

به "کشف نو در شرق ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشف نو در شرق ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید