6 علت برای ذخیره کردن بازی ها در حافظه SSD
به گزارش وبلاگ شماره 3443، بسیاری از بازی های مدرن به راحتی می توانند صدها گیگابایت از فضای ذخیره ساز درایو شما را اشغال نمایند. زمانی که یک بازی این حجم فضا را طلب می نماید، عملکرد آن نه تنها وابسته به ترکیب CPU/GPU شما، بلکه به سرعت حافظه ذخیره ساز رایانه شما نیز بستگی دارد. اینجاست که حافظه های SSD وارد میدان می شوند. آن ها سریع تر، قابل اعتمادتر هستند و روز به روز قیمت جهانی آن ها کمتر می گردد. بنابراین، اگر در پی دلیلی برای روی آوردن به حافظه های SSD در کامپیوتر گیمینگ خود هستید، در ادامه به شش مورد از مزایای آن ها اشاره می کنیم.
سرعت بارگذاری بیشتر حافظه SSD
یکی از برجسته ترین مزیت های حافظه های SSD نسبت به HDDها، سرعت انتقال داده بسیار سریع تر آن ها است. این ویژگی نه تنها به انتقال سریع فایل ها یاری می نماید، بلکه این سرعت انتقال داده بالاتر به معنای زمان بارگذاری سریع تر در بازی ها نیز هست. به طور کلی، حافظه های SSD از نظر سرعت خواندن و نوشتن، حدود چهار برابر سریع تر از HDDها هستند. در حالی که ارقام دقیق بسته به نوع خاص HDD و SSDای که مقایسه می کنید، متفاوت خواهد بود، SSDها در مجموع تجربه کاربری بسیار سریع تری را ارائه می دهند.
این امر تا حدودی به لطف رابط PCIe که حافظه های SSD از آن استفاده می نمایند، در مقایسه با پورت SATA کندتر که در HDDها به کار می رود، به دست می آید. حتی اگر یک حافظه SSD مبتنی بر SATA را با یک HDD مبتنی بر SATA مقایسه کنید، ارقام سرعت انتقال داده به نفع SSD خواهد بود و افزایش قابل توجهی در عملکرد را به همراه خواهد داشت.
این مسئله به ویژه در بازی های AAA یا دنیا باز که احتیاج به بارگذاری فایل های حجیم از درایو دارند، برجسته تر است. اگر بازی های خود را روی یک HDD قدیمی ذخیره می کنید، به احتمال زیاد بخش قابل توجهی از وقت خود را صرف انتظار برای بارگذاری نقشه ها یا مراحل بازی خواهید کرد. استفاده از یک حافظه SSD می تواند در درازمدت، ساعت های زیادی را که صرفاً صرف انتظار در صفحه بارگذاری می کردید، برای شما صرفه جویی کند.
بازی های چندنفره نیز از این مزیت بهره می برند. بعضی از بازی ها مانند Valorant، تا زمانی که همه بازیکنان بارگذاری را به اتمام نرسانند، نقشه بازی را برای همه در سرور اجرا نمی نمایند. حتی اگر نرخ فریم مناسبی برای اجرای بازی داشته باشید، زمان بارگذاری می تواند به طور قابل توجهی بر تجربه کلی بازی شما تأثیر بگذارد.
بهبود عملکرد کلی بازی
سرعت بالای انتقال داده حافظه SSD، اثر جانبی دیگری نیز به همراه دارد و آن، عملکرد بهتر بازی است. فرض کنید قصد ارتقاء کامپیوتر خود را دارید. در این صورت، یک حافظه SSD پر سرعت یکی از آسان ترین، تأثیرگذارترین و به صرفه ترین ارتقاهایی است که به طور ملموسی بر عملکرد رایانه شما تأثیر خواهد گذاشت.
با در نظر گرفتن این موضوع که عناوین مدرن AAA می توانند در حین بازی هزاران عملیات خواندن و نوشتن کوچک انجام دهند و صدها مگابایت یا حتی گیگابایت داده را به عقب و جلو منتقل نمایند، سرعت بالاتر خواندن و نوشتن داده، برترین دوست شماست. با این حال، به خاطر داشته باشید که نصب بازی بر روی یک حافظه SSD، میان بر رسیدن به نرخ فریم بالاتر (FPS) نیست. ترکیب CPU/GPU رایانه شما همچنان نقش مهمی در عملکرد بازی ایفا می نماید، اما نصب یک حافظه SSD می تواند به بهبود تأخیر (latency) و جلوگیری از لگ یا پرش تصویر در طول بازی یاری کند.
افزایش جذابیت گرافیکی
اگرچه نصب یک حافظه SSD باعث نمی گردد تا بازی های 720p واقع گرایانه به نظر برسند، اما زمان بارگذاری سریع تر و عملکرد بهتر بازی به تجربه بصری کلی بهتر ترجمه می گردد. در بیشتر بازی های مدرن، بافت های بازی به این شکل کار می نمایند که بیشتر اشیاء هنگامی که از آن ها دور هستید، دارای بافتی با رزولوشن پایین هستند و سپس با نزدیک شدن شما، با یک بافت با رزولوشن بالاتر جایگزین می شوند. هنگام استفاده از حافظه SSD، این جابه جایی بین بافت های با رزولوشن پایین و بالا بسیار سریع تر است، زیرا بازی قادر است بافت ها را با سرعت بیشتری بارگیری و جابه جا کند.
بنابراین، در حالی که به احتمال زیاد نرخ فریم شما بدون تغییر باقی خواهد ماند، بازی به احتمال زیاد زیباتر به نظر می رسد، زیرا بافت ها می توانند سریع تر بارگذاری و خارج شوند. بعلاوه هر گونه لبه دندانه دار، تراز نامناسب یا بافت های با کیفیت پایین و سایر مسائل بصری نیز به حداقل می رسد. باز هم باید تاکید کنیم که CPU و GPU شما در این زمینه نقش مهم تری ایفا می نمایند، اما یک حافظه SSD به هماهنگ نگه داشتن همه چیز یاری می نماید.
دوام بالاتر حافظه SSD نسبت به HDD
در مقایسه با HDDها، حافظه های SSD هیچ قطعه متحرکی در داخل خود ندارند. این امر آن ها را در برابر ضربه مقاوم تر و بادوام تر می نماید و در نتیجه دوام بسیار بهتری نسبت به HDD ارائه می دهند. هنگام کار با HDD، عوامل زیادی وجود دارند که باید به آن ها توجه کنید. از آنجایی که این درایوها دارای قطعات متحرک مکانیکی در داخل خود هستند، به مرور زمان فرسوده می شوند. بعلاوه، اجزای متحرک داخل یک HDD نسبتاً حساس هستند و به این معنی است که حتی یک ضربه کوچک به درایو می تواند آن را از کار بیندازد.
این گفته به معنای آن نیست که می توان با بی احتیاطی با حافظه های SSD رفتار کرد و همچنان عملکرد خوبی از آن ها داشت، اما آن ها دوام و قابلیت اطمینان بلندمدت بسیار بهتری نسبت به HDDها ارائه می دهند. میانگین طول عمر یک حافظه SSD بین 5 تا 10 سال است، در حالی که این رقم برای یک HDD، 3 تا 5 سال است. بعلاوه، احتمال خرابی داده ها یا خرابی اجزای داخلی در SSDها کمتر است.
سروصدای کمتر سیستم
حالا درست است که هارددیسک ها (HDD) از نظر صدا موشک فضایی نیستند، اما همچنان به علت وجود اجزای مکانیکی که درون محفظه درایو می چرخند، مقداری صدا فراوری می نمایند. همان ویژگی که باعث دوام بالاتر SSDها نسبت به HDDها می گردد، آن ها را در عملکرد نیز بی صدا می نماید؛ آن ها هیچ قطعه متحرکی در داخل خود ندارند.
مشکل صدا ممکن است در صورتی که یک هارددیسک به خصوص پر سر و صدا یا قدیمی داشته باشید، تشدید گردد. این احتمال وجود دارد که صدای هارددیسک به وسیله فن های کامپیوتر شما پوشش داده گردد، اما اگر در پی این هستید که کامپیوتر گیمینگ خود را تا حد امکان بی صدا اجرا کنید، تهیه یک حافظه SSD راه حل نهایی است.
بهره وری انرژی بهتر حافظه SSD
فرقی نمی نماید از یک کامپیوتر گیمینگ یا لپ تاپ استفاده می کنید، به احتمال زیاد یک CPU و GPU پر مصرف دارید. هنگام بازی، هر دوی این قطعات تحت فشار قرار می گیرند و برای ارائه دادن برترین عملکرد، تا جایی که ممکن است، برق مصرف می نمایند. بسته به پاور کامپیوتر شما، این مصرف برق ممکن است توان کافی برای عملکرد صحیح سایر قطعات باقی نگذارد.
حافظه های SSD برای اجرا به برق بسیار کمتری نسبت به هارددیسک ها احتیاج دارند و در چنین مواقعی عملکرد بهتری ارائه می دهند. یک SSD تنها بین یک تا چهار وات برق مصرف می نماید، در حالی که یک هارددیسک می تواند در هنگام راه اندازی تا 20 تا 25 وات برق مصرف کند و بعداً در عملکرد عادی روی ارقام نسبتاً پایین تر چهار تا نه وات تثبیت گردد.
علاوه بر دلایل ذکر شده، موارد کوچک تر دیگری نیز وجود دارند که حافظه های SSD می توانند تجربه بازی و تجربه کلی کاربری رایانه شما را بهبود بخشند. SSDها سریع تر هستند، برق کمتری مصرف می نمایند، بادوام تر هستند و در مقایسه با هارددیسک ها احتیاج به نگهداری کمتری دارند و این ویژگی ها آن ها را به انتخابی بهتر برای هر نوع کاربری رایانه تبدیل می نماید. باورهای غلط زیادی در خصوص حافظه های SSD وجود دارد که باید آن ها را کنار بگذارید و بعلاوه اگر در پی خرید حافظه SSD هستید، می توانید به سایت وبلاگ شماره 3443 سر بزنید.
منبع: MakeUseOf
منبع: دیجیکالا مگ