باورهای رایج و غلط درباره خوراکی ها

به گزارش وبلاگ شماره 3443، اینکه کرفس کالری منفی دارد و باعث لاغری می گردد باور اشتباهی است اما چون در هر وعده کمتر از 10 کالری دارد می تواند به لاغری شما یاری کند.

باورهای رایج و غلط درباره خوراکی ها

وبلاگ شماره 3443 | شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید خیلی تصوراتی که از خوراکی های اطرافتان تا امروز داشتید کاملا غلط و غیر علمی بوده اند.

به گزارش وبلاگ شماره 3443 ؛ با خواندن این گزارش برخی از این باورها را فراموش کنید.

1. ویتامین سی شما را از سرماخوردگی نجات می دهد

تحقیقات نو نشان داده ویتامین سی هیچ تضمینی برای جلوگیری از سرماخوردگی نیست. مگر برای اسکی بازها، قهرمان های ماراتن و سربازانی که تمرینات سخت در هوای قطبی دارند.

ویتامین سی هیچ تضمینی برای جلوگیری از سرماخوردگی نیست

2. خوردن کرفس شما را لاغر می نماید

اینکه کرفس کالری منفی دارد و باعث لاغری می گردد باور اشتباهی است اما چون در هر وعده کمتر از 10 کالری دارد می تواند به لاغری شما یاری کند.

کرفس شما را لاغر می نماید

3. حبوبات باید با دانه خورده شوند

این فکر هم کاملا اشتباه است. شما با خوردن ترکیبی از اسیدهای آمینه در طول روز می توانید مواد مغذی کافی را به بدن برسانید. مواد پروتئینی زیادی غیر از گوشت هستند که در این زمینه به شما یاری می نمایند. اما این درست است که لوبیا و حبوبات با دانه هایشان منبع قوی برای تامین پروتئین، فیبر، آهن، پتاسیم ویتامین ب و سایر مواد مفید هستند در حالیکه اصلا چربی ندارند.

حبوبات باید با دانه خورده شوند

4. هویج خام مفیدتر است

دقیقا برعکس. هویج وقتی پخته می گردد در اثر فرایند پخت دیوار سخت سلولی که بتاکاروتن را پوشش می دهد می شکند و در واقع مفیدتر از هویج خام است.

هویج پخته مفید تر از هویج خام است

5. پوست مرغ را جدا کنید

جدا کردن پوست مرغ برای کم کردن کالری و چربی هیچ تاثیری ندارد. کباب کردن یا پختن مرغ با پوست به حفظ آب طبیعی آن یاری می نماید. مرغ را با پوست بپزید و زمان سرو آن را جدا کنید.

مرغ را با پوست بپزید

6. تخم مرغ را به خاطر کلسترول نخورید

این باور غلط در خصوص تخم مرغ که باعث بالا رفتن کلسترول می گردد کاملا اشتباه است. برعکس، تخم مرغ منبع غنی و ارزانی برای خیلی از مواد و ویتامین هاست. همواره در یخچال این منبع پر از روی و آهن، آنتی اکسیدان ها، لووتیان و زاکسنتین، ویتامین D و کولین های شیمیایی تقویت نماینده مغز را داشته باشید و سعی کنید با کنترل چربی اشباع در رژیم غذایی خود، کلسترول را کنترل کنید.

تخم مرغ منبع غنی و ارزانی برای خیلی از مواد و ویتامین هاست

7. کربو هیدرات کمتر،سلامت بیشتر

اتفاقا هرچه کربو هیدرات سالمتری در غذاهای شما باشد،سلامتی تان تضمین شده تر است. در7 تحقیق نو و مهم نشان داده شد که زنان و مردانی که دانه های غلات را می خورند 20تا30 درصد کمتر در معرض حمله های قلبی هستند. پژوهش دیگری به طور جداگانه در سال2010 بر روی13000 بزرگسال انجام شد که همه انها دانه های غلات مصرف می کردند،همه آنها وزن کمتری نسبت به دیگران داشتند.

هرچه کربو هیدرات سالمتری در غذاهای شما باشد،سلامتی تان تضمین شده تر است

8. از کره گیاهی(مارگارین)بهره ببرید

خیلی ها فکر می نمایند استفاده از کره گیاهی به جای کره های دیگر به سلامتی آنها یاری می نماید. در صورتی که کره و مارگارین کالری های مشابهی دارند.در برخی از انواع مارگارین ها از روغنهایی با ترانس بالا و خیلی چرب استفاده می گردد که می تواند سلامتی شما را به خطر بیاندازد.در انتخاب مارگارین دقت کنید،حتما با چربی پایین باشد.

کره و مارگارین کالری های مشابهی دارند

9. آجیل را فراموش کنید

آجیل یکی از برترین منابع غلات و پروتئین برای بدن شماست،به شرطی که حد خوردن را رعایت کنید.تحقیقاتی در دانشگاه هاروارد انجام شد که زنانی که آجیل مصرف می نمایند 20درصد کمتر از زنان دیگر در معرض ابتلا به دیابت نوع دو هستند.از طرف دیگر خوردن آجیل شما را ار خطر حمله های قلبی محافظت می نماید.

آجیل شما را از خطر حمله های قلبی محافظت می نماید

10. غذاهای چینی مضر است

این یک علت علمی نیست که مصرف غذاهای چینی باعث بیماری و سر درد می گردد.شاید این یک واکنش فردی به مواد موجود در این غذاها باشد.

مصرف غذاهای چینی باعث بیماری و سر درد می گردد

11. نوشیدنی گازدار مضر است

آبهای گازدار با برگی از لیمو و آهک به سلامتی شما و رفع تشنگی یاری زیادی می نماید، نه تنها هیچ آسیبی به شما نمی زند بلکه سوداها برای کاهش وزن، فشارخون بالا و بسیاری مسائل دیگر مفیداند.

سوداها هیچ آسیبی به شما نمی زند

13. مبتلایان به دیابت شیرینی را ترک نمایند

در یک شرایط نرمال شیرینی خوردن به اندازه کم و گاه به گاه مسئله ای ندارد.اتفاقا خوردن اندکی شیرینی برای تنظیم قند خون و رسیدن کربو هیدرات خوب است.بهتر است به جای غذاهای چرب ناسالم از میان وعده های مفید حتی شیرین بهره ببرید.

خوردن اندکی شیرینی برای تنظیم قند خون خوب است

13. آب کرن بری برای عفونت مجاری ادرار مفید است

کرن بری هیچ یاریی به رفع کردن عفونت های مجاری ادرار نمی نماید، این عفونت ها باید با آنتی بیوتیک درمان شوند. اما نوشیدن آب این میوه و مصرف مرتب مکمل ها از ابتلا به این عفونت ها جلوگیری می نماید. در آب میوه ها ترکیبانی هست که از چسبیدن باکتری ها به دیواره مثانه جلوگیری می نماید.

کرن بری هیچ یاریی به رفع کردن عفونت های مجاری ادرار نمی نماید

14. زمان سرماخوردگی شیر ننوشید

رونالد مک کوی استاد ارشد پزشکی و سخنگوی دانشکده پزشکان عمومی استرالیا می گوید این حقیقت کاملا اشتباه است که مواد موجود در شیر باعث تشدید بیماری سرماخوردگی می گردد. بنابراین نیازی نیست خوردن آن را در زمان بیماری قطع کنید.

مواد موجود در شیر باعث تشدید بیماری سرماخوردگی نمی گردد

15. غذاهای تند باعث زخم معده می شوند

ادویه جات و ترشی های تند به هیچ وجه ایجاد زخم در معده نمی نماید، بلکه امروز ثابت شده تنها تعدادی باکتری هستند که باعث این نوع زخم ها می شوند. ادویه جات تند فقط حرکات روده را تحریک می نمایند که برخی ها این را با زخم معده اشتباه می گیرند.

غذای تند باعث زخم معده نمی شوند

16. سرماخوردگی و تب و رژیم غذایی

هیچ علت پزشکی برای پرهیز در زمان سرماخوردگی وجود ندارد. ممکن است اشتهای شما کم باشد ولی سعی کنید هرچه را می توانید تحمل کنید بخورید. در واقع زمان بیماری شما بیشتر به غذا نیاز دارید چون متابولیسم بدنتان بالاتر است.

علت پزشکی برای پرهیز در زمان سرماخوردگی وجود ندارد

17.غذاهای کم چرب همواره بهتر است

در خصوص گوشت و محصولات لبنی هرچه چربی کمتر باشد بهتر است. اما در خصوص غذاهای فرآوری شده و بسته بندی این موارد صدق نمی نماید. برای فراوری این محصولات باید چربی سالم آن را حذف نمایند و مواد ناسالم نگه دارنده و شکر به آن اضافه نمایند. بسیاری از شرکت ها با این افزودنی ها مقابله می نمایند. در حال حاضر بیشتر متخصصان تغذیه معتقدند که بهتر است از غذاهای مصنوعی بدون چربی اجتناب کنید و در عوض از غذاهایی با چربی سالم مانند آجیل بهره ببرید.

غذاهای کم چرب همواره بهتر است

18. میوه های کنسروی تازه و سالم نیست

جالب است بدانید میوه هایی که کنسرو می شوند بلافاصله پس از برداشت محصول در قوطی ها قرار می گیرند، و تمام تازگی را با خود نگه می دارند. اما میوه های دیگر مراحل طولانی را سپری می نمایند تا به دست شما برسند و در واقع آنها هستند که از تازگی دور شده اند. در طول حمل و نقل و ذخیره سازی، آنزیم های طبیعی در میوه ها و سبزیجات تازه فراوری شده که سبب از دست رفتن مواد مغذی می شوند.

میوه هایی که کنسرو می شوند تمام تازگی را با خود نگه می دارند

19. هویج برای تقویت بینایی مفید است

این باور غلط از زمان جنگ های جهانی ایجاد شد که سربازان انواع سبزیجات را می خوردند و برای تقویت بینایی از هویج استفاده می کردند. در واقع چنین چیزی از نظر علمی صحت ندارد. هویج تنها به علت داشتن ویتامین آ می تواند به بدتر نشدن بینایی یاری کند.

به علت داشتن ویتامین آ می تواند به بدتر نشدن بینایی یاری کند

منبع: reader`s digest

ترجمه: وبلاگ شماره 3443

منبع: فرادید

به "باورهای رایج و غلط درباره خوراکی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باورهای رایج و غلط درباره خوراکی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید