تاثیر مخرب افزایش سن ازدواج بر فرزندآوری و استحکام خانواده

به گزارش وبلاگ شماره 3443، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی، به آنالیز عوامل تأثیرگذار بر افزایش سن ازدواج جوانان و تاثیرات مخرب افزایش سن ازدواج پرداخته است.

تاثیر مخرب افزایش سن ازدواج بر فرزندآوری و استحکام خانواده

به گزارش گروه سیاسی وبلاگ شماره 3443، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی، به آنالیز عوامل تأثیرگذار بر افزایش سن ازدواج جوانان پرداخت.

در این گزارش بیان شده است: براساس داده ها و نتایج سازمان ثبت احوال کشور و مرکز آمار ایران، فرایند تحولات شاخص های ازدواج به گونه ای است که نرخ ازدواج با کاهش و میانگین سن ازدواج با افزایش روبرو بوده است. آنالیز ابعاد مسئله ازدواج و الگوهای همسرگزینی، نشان از کلیدی بودن متغیر سن ازدواج در این الگوهاست و افزایش سن ازدواج الگوهای آن را دچار تحول نموده و شاخص های دیگر از جمله فرزندآوری، طول عمر ازدواج، استحکام خانواده، ضرورت ازدواج و ... را تحت تأثیر قرار می دهد.

بر این اساس در گزارش پیش رو، تبیین چرایی افزایش سن ازدواج و احصای متغیرهای تأثیرگذار بر آن مورد نظر قرار گرفته است. در این راستا پیمایش ها و پژوهش های ملی اجرا شده مورد آنالیز قرار گرفته و در ادامه جلسات هم اندیشی با صاحبنظران این حوزه برگزار شده است.

در این گزارش، نتایج به دست آمده از دو روش استفاده شده نشان می دهد، بالا بودن هزینه های شروع زندگی، هزینه بالای مسکن، بیکاری و عدم اشتغال جوانان و پیدا نکردن گزینه مناسب ازدواج در سه اولویت اول عدم ازدواج بهنگام جوانان قرار دارند.

در این گزارش تصریح شده است: عوامل ذکر شده به ترتیب در حوزه های مالی، مالی - اجتماعی و اجتماعی - فرهنگی قرار دارند. به عبارتی می توان گفت عدم تغییر فرایند موجود و عدم توانمندسازی مالی افراد در تأمین معاش یک خانواده، نه تنها استحکام خانواده های موجود را تحت الشعاع قرار می دهد، بلکه شکل گیری خانواده های نو را با مشکل روبرو می نماید. غالب عواملی که در اولویت بالای اثرگذاری هستند یکی از کارنمودهای مهم خانواده که کارکرد مالی است را با اخلال روبرو می نمایند. از این رو، افراد در سطح اول برطرف احتیاجهای خود با مشکل روبرو شده و به سطوح دیگر که تشکیل خانواده و تأمین احتیاجهای عاطفی را شامل می گردد، وارد نمی شوند.

در گزارش مرکز پژوهش های تاکید شده است: البته عوامل تأثیرگذار بر سن ازدواج به صورت شبکه ای به یکدیگر متصل بوده و چرخه عوامل را تشکیل می دهند. از این رو، حل مسئله مورد نظر به وسیله قطع چرخه و روابط دوسویه اثرگذاری و اثرپذیری امکان پذیر است و راهبرد حل مسئله ازدواج با در نظر گرفتن عوامل اولویت دار در افزایش سن ازدواج و روابط بین آنها باید تدوین گردد.

در این گزارش ذکر شده است: یکی از راهبردهای مهم و اثرگذار در کاهش سن ازدواج، حکمرانی نظام آموزشی و تقویت مشاغلی است که وابستگی به تحصیلات عالی ندارند. از سوی دیگر، باید در طراحی فرایندها و زیرساخت های شغلی، به ایجاد بسترهای توسعه کارآفرینی و فراوریی های خُرد توجه ویژه گردد. نکته دیگر در خصوص اشتغال، اهمیت دادن به ظرفیت های استان ها و شهرهای مختلف در فراوری اشتغال است، چرا که بر اساس آمار شهرهایی که اشتغالزایی بالاتری داشته اند، سن ازدواج پایین تری نیز داشته اند. این مقوله خود به کاهش مهاجرت نیز یاری خواهد نمود.

در این گزارش آمده است: موضوع دیگر، تقویت قدرت انتخاب گری صحیح در امر ازدواج است که در این زمینه، ایجاد و تقویت نهادها و ظرفیت های مردمی و مهارت افزایی افراد و خانواده ها در این امر احتیاج است.

متن کامل این گزارش را بخوانید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "تاثیر مخرب افزایش سن ازدواج بر فرزندآوری و استحکام خانواده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر مخرب افزایش سن ازدواج بر فرزندآوری و استحکام خانواده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید