تصمیم کشورهای بریکس برای ایجاد واحد پولی نو ، مدیر سابق صندوق بین المللی پول: نمی توان به دلار آمریکا اعتماد کرد
به گزارش وبلاگ شماره 3443، نماینده سابق برزیل در صندوق بین المللی پول (IMF) طی اظهاراتی تأکید کرد که سیستم پولی بین المللی مبتنی بر دلار به طور فزاینده ای ناکارآمد شده است و کشورهای بریکس را بر آن داشته تا به فکر ایجاد واحد پولی خود باشند.
به گزارش وبلاگ شماره 3443 به نقل از راشاتودی، پائولو نوگوئرا باتیستا جونیور، نماینده سابق برزیل در صندوق بین المللی پول (IMF) در تبادل نظر با راشاتودی تأکید کرد که سیستم پولی بین المللی مبتنی بر دلار به طور فزاینده ای ناکارآمد شده است و کشورهای بریکس را بر آن داشته تا به فکر ایجاد واحد پولی خود باشند.
به گفته این مدیر سابق صندوق بین المللی پول، حتی اگر دلار یک ارز قانونی مهم دنیای باقی بماند، دیگر نمی توان به این ارز اعتماد کرد.
باتیستا در آستانه پانزدهمین نشست بریکس در ژوهانسبورگ گفت که مؤسسات مالی که تحت رهبری ایالات متحده هستند به نیازهای کشورهای در حال توسعه پاسخ نمی دهند.
این اقتصاددان برزیلی به نارضایتی فزاینده در میان اقتصادهای نوظهور از نحوه عملکرد نهادهای بین المللی موجود مبتنی بر دلار مانند صندوق بین المللی پول و بانک دنیای اشاره نمود.
باتیستا به اشاره به بانک بریکس گفت: ما در صندوق بین المللی پول می مانیم، در بانک دنیای می مانیم، مشارکت می کنیم، اما تصمیم گرفتیم راه خود را با ایجاد (بانک) توسعه باز کنیم، زیرا دنیا به طور فزاینده ای چند قطبی می گردد و نهادهای واشنگتن به آن پاسخ نمی دهند.
بانک بریکس با عنوان رسمی بانک توسعه تازه (NDB)، یک موسسه توسعه مالی چندجانبه است که به وسیله اتحاد اقتصادهای بزرگ در حال ظهور، متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در سال 2014 تأسیس شد.
این اقتصاددان اعلام کرد که بانک ان دی بی NDB برای اقتصادهای نوظهور و به وسیله خود آن ها بدون مشارکت کشورهای پیشرفته ایجاد شده و بیشتر از بانک دنیای، دنیای و جنوب محور است.
وی اضافه کرد: ما قصد داشتیم که این بانک به شیوه ای غیر مداخله جویانه عمل کند و از برنامه ها، زیرساخت ها، توسعه پایدار در کشورها بدون کوشش برای راهنمایی آنها حمایت کند...
باتیستا در خصوص منظره دلارزدایی، اظهارکرد: دلار آمریکا یک ارز بسیار مهم باقی خواهد ماند، اما این واقعیت که ایالات متحده از دلار به عنوان سلاحی برای هدف قرار دادن کشورهایی که به عنوان دشمن غرب شناخته می شوند، استفاده می نماید، اعتماد به این ارز را کاهش داده است.
وی هشدار داد: وقتی آمریکا کاری را انجام می دهد که از نقش خود به عنوان صادرنماینده ارز غالب استفاده می نماید، دیگر کشورها مطمئن نیستند که بتوانند از دلار به همان صورتی که قبلاً استفاده می شد، استفاده نمایند.
باتیستا در ادامه تاکید نمود که دنیا چندقطبی منجر به کاهش اهمیت نقش ارزهای غربی خواهد شد.
منبع: همشهری آنلاین