طرز تهیه باقلوا استانبولی و سفر به دنیای خوشمزه های ترکیه

به گزارش وبلاگ شماره 3443، باقلوای ترکی یا همان باقلوای استانبولی یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین دسرها در کشور ترکیه محسوب شده و بعلاوه سوغات این کشور است. باقلوا استانبولی در ایران نیز هواداران بسیاری دارد و در قنادی ها نیز تهیه می گردد. این باقلوا را می توان به عنوان دسر و یا در کنار چایی در مجالس و مهمانی ها سرو کرد. در ادامه قصد داریم دستور پخت باقلوا ترکی را به شما آموزش دهیم تا بتوانید در خانه نیز آن را به سادگی درست کنید. طرز تهیه باقلوای معمولی را هم در وبلاگ خبرنگاران پوشش داده ایم.

طرز تهیه باقلوا استانبولی و سفر به دنیای خوشمزه های ترکیه

باقلوا استانبولی

تعداد نفرات6 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت80 دقیقه
میزان سختیسخت

باقلوای استانبولی، خوشمزه و مجلسی

همان طور که گفته شد این دسر مجذوب نماینده هواداران بسیاری دارد. شاید فکر کنید که درست کردن باقلوای استانبولی در خانه کار پیچیده ای است. اما با داشتن مواد اولیه آن، به راحتی می توانید آن را در منزل تهیه و آماده سرو کنید. توصیه می کنیم که طرز تهیه قطاب یزدی را نیز حتما مطالعه نمایید.

مواد لازم برای طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا

مواد اولیه لازم برای باقلوا ترک، به توضیح زیر هستند:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
گردو1 پیمانه
پسته1 پیمانه
دارچیننصف قاشق غذاخوری
هلنصف قاشق غذاخوری
گلاب4 قاشق غذاخوری
شکر4 تا 5 قاشق غذاخوری
کره100 گرم
خمیر یوفکا1 بسته

مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا ترکی

مواد لازم برای تهیه شربتی که جهت درست کردن باقلوا احتیاج داریم، به قرار زیر هستند:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
شکر1 پیمانه
آب1 پیمانه
هلنصف قاشق غذاخوری
زعفران2 قاشق غذاخوری
گلاب2 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه باقلوا ترکی

مراحلی که باید برای تهیه این شیرینی خوشمزه از شیرینی های ترکیه طی کنید، به توضیح زیر هستند:

  • مرحله اول: ابتدا شربت این دسر محبوب را درست کنید. برای این کار باید آب و شکر را روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملاً حل و غلیظ گردد. سپس هل و زعفران را به آن اضافه کنید. در آخر آن را خوب هم بزنید تا یک ترکیب یک دست حاصل گردد. زمانی که شربت غلیظ شد به معنای آن است که آماده شده است. سپس اجازه دهید تا سرد گردد.
  • مرحله دوم: در این مرحله باید ترکیب داخل باقلوا را تهیه کنید. پس ابتدا گردو و پسته را آسیاب کنید. به گونه ای که خیلی حالت پودری نگردد و زیر دندان احساس گردد. سپس به آن هل، دارچین، گلاب و شکر را اضافه کنید. مواد را به خوبی مخلوط کنید تا کاملا یک دست گردد.
  • مرحله سوم: به جای طرز تهیه خمیر باقلوا استانبولی و مراحل پیچیدۀ آن می توانید از خمیر یوفکا بهره ببرید. خمیر یوفکا در انواع مختلف در بازار وجود دارد و از کیفیت بالایی نیز برخوردار هستند. پس در این مرحله برای پیچیدن باقلواها باید خمیر یوفکا را روی یک سطح صاف پهن کنید. روی آن را به کرۀ آب شده آغشته کنید. سپس موادی که آماده کردید را به شکل نازک وسط آن قرار دهید و سپس خمیر را رول کنید. به خاطر داشته باشید که اینکا را باید با دقت بسیار انجام دهید تا از هم باز نگردد. بعلاوه باید هر رول را که آماده می کنید روی آن را بپوشانید تا قبل از قرار گرفتن در فر خشک نگردد. در آخر رول ها به مقدار یکسان برش بزنید.
  • مرحله چهارم: روی سینی فر یک کاغذ روغنی قرار دهید و رول باقلواها را روی آن بچینید. سپس فر را روی 180 درجۀ سانتی گراد تنظیم کنید. پس از آن که دمای فر بالا رفت سینی را درون فرد قرار دهید. 35 دقیقه زمان ضروری است تا باقلواها پخته گردد. پس از گذشت 20 دقیقه می توانید قسمت گریل فر را روشن کنید تا روی باقلواها نیز کاملاً کریسپی گردد.
  • مرحله پنجم: پس از آماده شدن باقلوا سینی را از فر خارج کنید و همان طور که هنوز داغ است، شربت سرد را روی آن بریزید. به شکلی که همه باقلواها کاملاً به شربت آغشته شوند.

انواع باقلوای استانبولی

آنچه که خواندید طرز پخت باقلوا استانبولی به روش رولی بود. اما همان طور که می دانید باقلواها را در شکل های مختلفی درست می نمایند. تقریباً مراحل آماده سازی همۀ آن ها یکسان است و تنها پیچیدن خمیر آن فرق دارد. بعلاوه برای آماده سازی مادۀ میانی می توان از انواع مغزها مانند گردو، پسته و بادام استفاده کرد.

یکی از پخش های مهم طرز درست کردن باقلوای استانبولی شربت آن است. پس حتما زمانی که شربت را آماده می کنید به میزان مواد اولیه آن دقت داشته باشد و مراقب باشید که حتما غلظت کافی را داشته باشد. قیمت باقلوا استانبولی نیز متناسب با مواد اولیه و حجم آن محاسبه می گردد و در فروشگاه های مختلف فرق دارد اما به طور معمول از کیلویی 90 هزار تومان آغاز می گردد.

طرز تهیه باقلوا استانبولی رشته ای

طرز تهیه باقلوا استانبولی با شیر عسلی یا باقلوا استانبولی رشته ای نیز بسیار ساده است. در ادامه بیشتر به آن می پردازیم.

مواد لازم برای تهیه باقلوا استانبولی رشته ای

برای طرز تهیه باقلوا استانبولی با گردو، این مواد را آماده کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
رشته شعیریه یا رشته عربی1 بسته
شیر عسلی2/1 قوطی
گردو، پسته و بادام200 گرم
کره50 گرم
پودر هلنصف قاشق چایخوری
گلاب1 قاشق غذاخوری
زعفران1 قاشق غذاخوری

مراحل درست کردن باقلوا استانبولی رشته ای

طرز تهیه باقلوا استانبولی با گردو مطابق با مراحل زیر پیش می رود:

  • مرحله اول: برای درست کردن این نوع باقلوا باید رشته ها را خرد کنید. بهتر است زمانی که هنوز درون بسته بندی هستند این کار را انجام دهید. سپس میزان مناسبی از آن را به همراه کره روی حرارت تفت دهید. گفتنی است که رشته ها باید کمی طلایی شوند. درنتیجه نباید خیلی روی حرارت بمانند. سپس زعفران دم کشیده و پودر هل را به رشته های درون تابه اضافه کنید.
  • مرحله دوم: پس از حدود 8 الی 10 دقیقه می توانید شیر عسلی را به این ترکیب بیفزایید. اندازۀ استاندارد برای این میزان نصف قوطی است اما اگر تمایل داشته باشید که باقلوا شیرین تر باشد می توانید شیر عسلی را بیشتر بریزید. سپس همۀ مواد را با هم تفت دهید. شیر عسلی در ابتدا بسیار رقیق است. اما زمانی که روی حرارت قرار می گیرد آغاز به سفت شدن می نماید. پس مراقب باشید تا بیش از مقدار سفت نگردد. سپس شعله را خاموش کنید.
  • مرحله سوم: در ادامه یک فویل را روی سطح صاف پهن کنید و موادی که آماده کردید را روی آن قرار دهید. سپس انواع مغز را که از قبل آسیاب کردید روی رشته ها بریزید. در مرحلۀ بعد باید با استفاده از پشت قاشق آن را صاف کنید و سپس فویل را خیلی دقیق رول کنید. در آخر باید فویل رول شده را به مدت 5 ساعت درون یخچال قرار دهید. همچون روش قبل می توانید یک شربت درست کنید و روی باقلوا بریزید تا کاملاً به آن آغشته گردد. در آخر باید باقلوا را به مقدار دلخواه برش بزنید.

تزئین باقلوا استانبولی

در تزئین باقلوا می توان خلاقیت زیادی به خرج داد. به طور مثال برای تزئین باقلوا می توانید از گل محمدی و پودر انواع مغزها مانند گردو، بادام و پسته بهره ببرید. بعلاوه از خلال مغزها نیز برای تزئین باقلوای رشته ای استفاده می گردد.

باقلوا را روی میز بچینید…

همان طور که خواندید درست کردن باقلوا استانبولی در منزل بسیار ساده است. اگر تمام مواردی که گفته شد را به درستی دنبال کنید، در 60 دقیقه می توانید این دسر مجذوب نماینده و پرطرفدار را درست کنید. به علاوه می توانید از امکان سفارش آنلاین شیرینی استفاده نموده و باقلوا استانبولی را در کمترین زمان سفارش داده و تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه باقلوا استانبولی و سفر به دنیای خوشمزه های ترکیه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه باقلوا استانبولی و سفر به دنیای خوشمزه های ترکیه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید