طرز تهیه شیرینی توت به شکل میوه؛ شیرینی سنتی شب یلدا و عید نوروز
به گزارش وبلاگ شماره 3443، شیرینی توت یکی از شیرینی های قدیمی و سنتی ایرانی است که طرز تهیه بسیار ساده ای دارد و برای آماده کردن آن نیازی به فر نیست. این شیرینی از مخلوط پودر قند و بادام و اضافه کردن گلاب به دست می آید و شکل خمیری پیدا می نماید و در واقع نام اصلی آن شیرینی بادامی است. از قدیم و به شکل سنتی این شیرینی را به شکل توت درست می نمایند. به همین علت به آن شیرینی توت گفته می گردد. اما با خمیر نرم و شکل پذیر آن و اضافه کردن کمی رنگ خوراکی می توان انواع شکل های دلخواه میوه ها را ایجاد کرد. این شیرینی برای عید یا مناسبت هایی مثل شب یلدا بسیار مناسب است. چون هم ظاهر زیبایی دارد و هم طعم بسیار خوبی دارد. این شیرینی را کنار چای به جای قند می توانید بهره ببرید و از طعم آن لذت ببرید. بعلاوه این شیرنی به نوعی برای شیرینی عید نوروز نیز مناسب است! در ادامه شما را با طرز تهیه شیرینی توت در خبرنگاران بلاگ آشنا خواهیم کرد.
بادام | 1 پیمانه کاملا سر پر |
پودر قند | 1 پیمانه سر خالی |
گلاب | به مقدار لازم |
رنگ خوراکی (دلخواه) | چند قطره |
شکر، خلال بادام، خلال پسته، ترافل شکلاتی | به مقدار لازم (برای تزئین) |
1- برای تهیه شیرینی، بادامها رو داخل ظرفی ریخته و آب جوش رو روی اونها میریزیم. اجازه میدیم حدود یک ربع الی بیست دقیقه بمونه و بعد بادام ها رو آبکش میکنیم و آغاز به جدا کردن پوست بادام ها میکنیم.
بادام ها رو روی سینی پهن کنید و اجازه بدین یک شب بمونه تا کاملا خشک و شکننده بشه و رطوبتی داخلش نمونه (بادام ها اصلا نباید رطوبت داشته باشن وگرنه پودر نمیشن)
2- بعد از خشک شدن کامل بادام ها اون رو به همراه پودر قند داخل دستگاه غذاساز یا آسیاب بریزین.
3- و پودر کنید. نکته مهم در این مرحله اینه که بادام خیلی زود به روغن میفته و حالت خمیری پیدا میکنه اما میخوایم بادام کاملا حالت پودری داشته باشه و اصلا به روغن نیفته بنابراین همه مواد رو یکجا داخل دستگاه نریزید و به صورت چند مرحله این کار رو انجام بدین و هر بار مقداری بادام رو با پودر قند داخل دستگاه بریزین و موقع پودر کردن دستگاه رو یکسره روشن نکنید و مدام روشن خاموش کنید تا اصطکاک و گرم شدن دستگاه باعث به روغن افتادن بادام نشه بعلاوه پودر کردن بادام به همراه پودر قند یاری میکنه تا بادام ها به روغن نیفتن.در آخر مواد کاملا شکل پودری دارن.
3- همه مواد آسیاب شده رو داخل ظرفی بریزین و گلاب رو کم کم بهش اضافه کنید.
4- و با قاشق مخلوط کنید. گلاب رو یکجا اضافه نکنید چون ممکنه خمیرتون شل بشه بعد از هر بار اضافه کردن گلاب خیلی کم با قاشق مخلوط کنید تا در نهایت خمیر سفت و منسجمی حاصل بشه.
موقع اضافه کردن گلاب نباید مواد رو خیلی زیاد ورز بدین چون باعث به روغن افتادن خمیر میشه.
5- حالا خمیر شیرینی آمادست! اگه میخواین همه مواد رو به شکل توت فرم بدین میتونید کار رو آغاز کنید اما برای ایجاد شکل های متنوع خمیر رو سه قسمت کنید و یک قسمت رو سفید نگه دارین.
مقداری از خمیر سفید رنگ رو بردارین و با کف دست به شکل گرد در بیارین.
6- و بعد با یاری کناره دست و غلطاندن خمیر یک قسمت خمیر رو کمی نوک تیز کنید و قسمت روی شیرینی رو کمی مسطح کنید و اون رو به شکل توت در بیارین. روی قسمت فوقانی توت یک خلال بادام فرو کنید.
7- و بعد شیرینی رو داخل شکر بغلطونید. تا کاملا به شکر آغشته بشه و بعد داخل ظرف بچینید و تمام خمیر رو به همین صورت شکل بدین. (یکی از نکات مهم شیرینی اینه که خیلی زود خشک میشه بنابراین نباید در معرض هوا قرار بگیره پس شیرینی های آماده شده رو داخل ظرف در دار نگه داری کنید و بعلاوه موقع آماده کردن یکی از خمیر ها روی مابقی اونها رو بپوشونید تا خشک نشن)
به قسمت بعدی خمیر رنگ زرد اضافه کنید.
8- و مخلوط کنید تا رنگ بگیره سعی کنید با حداقل ورز دادن رنگ رو پخش کنید تا ورز زیاد باعث به روغن افتادن خمیر نشه مقداری از خمیر رو بردارین و داخل دست گرد کنید بعد خیلی کم قسمت پایانیی اون رو جمع کنید و با یاری ابزار فوندانت روی اون حفره ایجاد کنید (از هر وسیله نوک تیز میتونید به جای ابزار فوندانت بهره ببرید مثلا روی قسمت تیز اتوماتیک یا مداد سلفون بکشید و از اون بهره ببرید و …)
9- و بعد به یاری ابزار فوندانت یا پشت چاقو یک خط از سمت حفره تا پایان ایجاد کنید تا خمیر شکل زرد آلو پیدا کنه و یک عدد ترافل شکلاتی رو داخل حفره قرار بدین.
10- و بعد شیرینی رو داخل شکر بغلطونید. تا کاملا به شکر آغشته بشه و داخل ظرف بچینید و مابقی خمیر رو هم به همین صورت شکل بدین.
11- به قسمت بعدی خمیر کمی رنگ سبز اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر رنگ بگیره و بعد مقداری از خمیر رو بردارین و داخل دست گرد کنید.
12- روی خمیر به یاری ابزار فوندانت یک حفره بزرگ ایجاد کنید و روی قسمت پایینی خمیر یک حفره ریز ایجاد کنید.
13- و داخل حفره بزرگ یک عدد خلال پسته قرار بدین تا خمیر شکل سیب پیدا کنه و بعد داخل شکر بغلطونید، تا کاملا به شکر آغشته بشه و داخل ظرف بچینید و بقیه خمیر رو شکل بدین.
شیرینی های شما آمادست و تا مدت ها داخل ظرف در بسته ماندگاری داره! علاوه بر شکل هایی که یاد دادیم میتونید به مقداری از خمیر رنگ قرمز یا بنفش اضافه کنید و اون رو به شکل توت در بیارید تا شکل توت قرمز بشه و بعلاوه با خمیر سبز میتونید شکل گلابی رو ایجاد کنید یا با رنگ صورتی شکل هلو رو درست کنید و ….
نکات شیرینی توت:
- در این شیرینی گلاب باید با احتیاط اضافه بشه تا خمیر شل نشه ولی اگه خمیر شل شد باید مقداری مخلوط پودر بادام و پودر قند اضافه کنید تا مجددا جمع بشه و اگه دیدین خمیر سفت و خشکه و به راحتی شکل نمیگیره و ترک میخوره میتونید مقدار کمی گلاب به خمیر اضافه کنید.
- برای این شیرینی حتما باید از بادام خام استفاده بشه.
- اگه پوست گرفتن بادام براتون سخته میتونید به جای بادام درسته از خلال بادام بهره ببرید و اون رو به همراه پودر قند آسیاب کنید.
- این شیرینی تا دو هفته داخل یخچال و تا یکماه داخل فریزر ماندگاری داره اما حتما باید داخل ظرف در بسته نگه داری بشه و هوا نخوره.
- به جای رنگ زرد میتونید از زعفران دم نموده غلیظ هم بهره ببرید تا علاوه بر ایجاد رنگ طعم خوبی هم به شیرینی بده اما زعفران باید غلیظ باشه تا با اضافه کردن مقدار کمی از اون شیرینی رنگ بگیره و خمیر شل نشه.
- این شیرینی رو به جای بادام میتونید با پسته هم درست کنید تا خمیرتون رنگ سبز طبیعی داشته باشه پسته ها رو به همون روش بادام پوست بگیرید و بقیه مراحل رو طی کنید یا از خلال پسته بهره ببرید.
- از هر پیمانه ای میتونید برای تهیه این شیرینی بهره ببرید با هر پیمانه ای که بادام رو مقدار میگیرید پودر قند رو هم مقدار بگیرید بادام کاملا سر پر و پودر قند سرخالی باشه با پیمانه کوچکتر مقدار کمتری خمیر و با پیمانه بزرگتر مقدار بیشتری خمیر بدست میارید در اینجا از پیمانه استاندارد استفاده شده.
انواع دستورات آشپزی را در وبلاگ شماره 3443 بلاگ بخوانید.
منبع: اُکالا