طرز تهیه مشکوفی با شیر و نشاسته ذرت
به گزارش وبلاگ شماره 3443، مُشکوفی یک دسر مازندرانی بر پایه شیر و نشاسته است که برای وعده افطار می توان به عنوان یک دسر خوشمزه و مقوی به آن نگاه کرد. مشکوفی دسر کم حجم اما مقوی محسوب می شود که می توانید کنار فرنی یا شیربرنج برای عزیزان تان درست کنید. شما طرز تهیه مشکوفی با شیر را به همراه تمام ترفندهایش می توانید این جا بخوانید تا مثل یک آشپز حرفه ای آن را تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه مشکوفی با شیر
- شیر چهار لیوان
- نشاسته ذرت هشت قاشق غذاخوری
- شکر 12 قاشق غذاخوری
- کره یک قاشق غذاخوری
- گلاب یک قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه مشکوفی با نشاسته ذرت
1. شیر و نشاسته را با یکدیگر مخلوط کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه مشکوفه با شیر باید یک قابلمه بزرگ انتخاب کنید تا نشاسته و شیر را درون آن بریزید. شما در ادامه تهیه این دسر خوشمزه باید مخلوط را مدام هم بزنید تا نشاسته گلوله گلوله نشود. قابلمه را روی حرارت کم بگذارید تا مخلوط شیر و نشاسته گرم شود. شما در این مرحله باید مراقب باشید که مخلوط تان ته نگیرد یا نسوزد.
2. گلاب، کره و زعفران را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه مشکوفی با شیر باید گلاب گفته شده را به مخلوط شیر و نشاسته اضافه کنید. مخلوط را خوب هم بزنید. حال در ادامه کره را داخل قابلمه بریزید تا ذوب شده و کامل با مخلوط ترکیب شود. بهتر است کره به دمای محیط رسیده باشد. با حل شدن کره، نوبت به اضافه کردن زعفران دم کرده می رسد. برای خوش رنگ تر شدن دسرتان باید آن را غلیظ تر دم کنید.
3. مشکوفی را هم بزنید
در سومین مرحله از طرز تهیه مشکوفه با شیر باید مخلوط را مرتب هم بزنید سپس حرارت گاز را به حرارت ملایم تغییر دهید. حال شکر را هم به داخل قابلمه بریزید و آن را تا جایی که شکر حل شود باید هم بزنید. مشکوفی شما تقریبا آماده است تنها باید این نکته را مدنظر قرار دهید که غلظت آن باید مشابه غلظت فرنی باشد. اگر شکر در دسترس تان نبود پودرقند هم برای تهیه این دسر محلی می توانید به کار ببرید.
4. مشکوفی را تزئین کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه مشکوفی با شیر باید قابلمه را از رو حرارت بردارید تا کمی خنک شود. آن را در ظرف یا قالب موردنظرتان ریخته و برای ساعاتی در یخچال قرار دهید. مشکوفی را با خلال پسته، خلال بادام و پودر نارگیل به راحتی می توانید تزئین کنید. شما به راحتی با همین مواد می توانید فرنی طعم دار هم درست کنید.
نکات تکمیلی پخت مشکوفی با شیر
مشکوفی دسری خوشمزه است که بیشتر در وعده افطاری به همراه شیربرنج، فرنی یا شله زرد سرو می شود. شما در ادامه می توانید تمامی ترفندهای پخت این دسر خوشمزه را بخوانید.
نشاسته ذرت در مشکوفی شیر و نشاسته
در طرز تهیه مشکوفی با شیر و نشاسته پایه اصلی آن نشاسته ذرت است که باید در مرحله اول به شیر اضافه کرد. اگر گلوله هایی از نشاسته در شیر حل نشده به جای مانده بود می توانید آن را از صافی رد کنید. این نکته را به یاد داشته باشید که بافت نشاسته ذرت بسیار لطیف است و با نشاسته گندم قابل مقایسه نیست پس هرگز این دو را جایگزین یکدیگر نکنید. حال با وجود نشاسته ذرت می توانید برای افطارتان زولبیا درست کنید.
طرز تهیه مشکوفی سه رنگ
طرز تهیه مشکوفی سه رنگ با شیر و نشاسته ذرت به این صورت است که باید دستور تهیه را طبق مراحل گفته شده در بالا پیش ببرید حال قبل از اضافه کردن زعفران، مخلوط را تقسیم و در سه ظرف جداگانه بریزید. زعفران را به یکی از ظرف ها اضافه و داخل ظرف دیگر پودرکاکائو حل شده را بریزید. مخلوط را لایه لایه یا در قالب بریزید. هنگام ریختن لایه های رنگارنگ مشکوفی به یاد داشته باشید که لایه ها نباید خیلی گرم یا خیلی سرد باشند. در اصطلاح باید به صورت نیم بند در آمده باشند.
استفاده از شیر در تهیه مشکوفی
در طرز تهیه مشکوفی با شیر این نکته را همواره به خاطر داشته باشید که نشاسته ذرت را باید در شیر سرد حل کنید در غیراین صورت گلوله گلوله خواهند شد. اگر با عطر و طعم نشاسته مشکل داشتید می توانید به همان اندازه آب جایگزین کنید.
اضافه کردنی های مجاز در تهیه مشکوفی
شما در دستور تهیه مشکوفی برای بهتر کردن طعم آن از وانیل، اسانس های مختلف، رنگ غذا و پودر کاکائو هم می توانید استفاده کنید. تنها به یاد داشته باشید که از وانیل به اندازه یک قاشق چای خوری استفاده کنید چراکه اندازه زیادی آن، طعم مشکوفی را به تلخی خواهد کشاند.
منبع: کتاب کاله