واقعا چرا باید غذا بخوریم؟؟؟

به گزارش وبلاگ شماره 3443، غذایی که می خوریم انرژی لازم برای عملکردهای مختلف در بدن را برای مان تامین می نماید. یک تغذیه خوب تامین کننده انرژی، ترکیبات سازنده(ساختمانی) و ویتامین ها و مواد مغذی است.

واقعا چرا باید غذا بخوریم؟؟؟

واقعا چرا باید غذا بخوریم؟؟؟

غذایی که می خوریم انرژی لازم برای عملنمودهای مختلف در بدن را برای مان تامین می نماید. یک تغذیه خوب تامین نماینده انرژی، ترکیبات سازنده(ساختمانی) و ویتامین ها و مواد مغذی است.

تا به حال فکر نموده اید چرا باید غذا بخوریم؟! دلیل اصلی این است که ما احساس گرسنگی می کنیم و خسته ایم و دل مان ضعف می رود. گاهی وقت ها هم غذا می خوریم چون کسل، شاد و یا ناراحت هستیم. گاهی هم می خوریم چون وقت ناهار است یا یک کیک شکلاتی مجذوب نماینده و هوس برانگیز رو به روی مان است در حالی که اصلا گرسنه امان نیست! موارد ذکر شده برخی از علل فیزیولوزیکی و روانی بود که در خوردن نقش دارند. اما تا به حال این طوری به این موضوع نگاه کردید که چرا بدن ما به غذا نیاز دارد؟ و نه تنها غذا بلکه غذای سالم و مفید ما یحتاج بدن ماست؟ واقعا چرا مواد مغذی برای ما ضروری است؟

تغذیه خوب برای تامین انرژی غذایی که می خوریم انرژی لازم برای عملنمودهای مختلف در بدن را برای مان تامین می نماید. دقیقا مانند بنزین زدن ماشین و یا شارژ کردن باتری تلفن همراه، بدن ما هم نیاز به خوردن غذاهای تامین نماینده انرژی به طور روزانه دارد. فرم اصلی انرژی در بدن، کربوهیدرات است. بدن راحت ترین زمان را برای هضم کربوهیدرات ها مانند شکر و نشاسته دارد.

کربوهیدرات در طی عملیات هضم به واحدهای اصلی و زیربنایی گلوکز، فروکتوز و یا گالاکتوز شکسته می گردد. فرم انرژی دلخواه بدن گلوکز است. اگر ما کربوهیدرات کافی نخوریم، بدن می تواند گلوکز را از چربی و پروتئین بسازد و اگر هم کربوهیدرات زیادی بخوریم، بدن مان آن را تبدیل به چربی نموده و ذخیره اش می نماید.

تغذیه خوب برای تامین مواد اولیه خوب پروتئین خورده شده در بدن شکسته شده و واحدهای ساختاری آن یعنی اسیدهای آمینه به دست می آیند. بدن از اسیدهای آمینه در ساخت و ترمیم بخش های مختلف بدن استفاده می نماید. ماهیچه ها حاوی بیشترین مقادیر پروتئین هستند و ضروری است بدن پروتئین ها را به وسیله خوردن جایگزین کند. بعلاوه بدن ما برای ساخت ترکیبات سیستم ایمنی، هورمون ها و سیستم عصبی نیازمند پروتئین است.

تغذیه خوب بدین معنی است که در برنامه غذایی تعادل خوبی از کربوهیدرات، پروتئین و چربی همراه با مقادیر کافی ویتامین ها و مواد معدنی وجود داشته باشد و تغذیه خوب تر این که حاوی آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال های فراوانی باشدماده اولیه دیگری که بدن مان نیاز دارد، کلسیم است.

کلسیم عملنمودهای زیادی در بدن دارد ولی شناخته ترین ماده معدنی در استخوان است و دندان است. ما نیازمند کلسیم هستیم تا ذخایر استخوانی خود را حفظ کنیم.بدن ما برای حفظ سلامتی خود به چربی هم نیاز دارد. کلیه چربی ها در بدن پس از هضم به واحدهای سازنده آن یعنی اسیدهای چرب شکسته می شوند.

محتویات سلول به وسیله غشایی که تشکیل شده از چربی است احاطه شده است، علاوه بر این مغز مقادیر بسیار زیادی اسید چرب دارد. اسیدهای چرب برای ایجاد سیگنال های عصبی بسیار ضروری است. یاری نماینده های کوچک!ویتامین ها و مواد معدنی که با غذا وارد بدن مان می شوند، همپای کربوهیدرات، پروتئین و چربی برای بدن ضروری و لازم هستند با این تفاوت که در مقادیر کمترند.

ویتامین ها و مواد معدنی در بدن معمولا به صورت کوآنزیم عمل می نمایند که باعث سرعت بخشیدن به کلیه واکنش های شمیایی در بدن می شوند. برای مثال بسیاری از ویتامین های گروه ب به صورت کوآنزیم در سوخت و ساز کربوهیدرات ها که واکنش های فراوری نماینده انرژی در بدن هستند، نقش دارند. ویتامین آ برای بینایی، روی در بسیاری از واکنش های متابولیکی و ویتامین ث در بافت های اتصالی و در عملکرد سیستم ایمنی ضروری اند. برنامه غذایی ما باید مقادیر کافی این یاری نماینده های کوچک را تامین کند. یک برنامه غذایی سالم و متعادل، مقادیر کافی این ویتامین ها و مواد معدنی را تامین می نماید.

رژیم غذایی ناسالم در تامین تعدادی از این یاری نماینده های کوچک مشکل داشته و کمبود یک سری از آن ها را در بدن در پی دارد. و در نهایت این کهتغذیه خوب تامین نماینده انرژی، ترکیبات سازنده(ساختمانی) و ویتامین ها و مواد مغذی است. مواد سازنده دیگری هم در سال های اخیر شناخته شده اند. مانند فیتوکمیکال ها که در قسمت های رنگی سبزیجات و میوه ها پیدا می شوند.

اگر چه برای بدن ضروری نیستند ولی تاثیرات قوی ای در سلامت بدن دارند؛ مثلا کورستین که در سیب قرمز پیدا می گردد که شبیه آنتی هیستامین عمل می نماید و خاصیت ضد التهابی دارد؛ یا رزوراترول(resveratrol) که در پوسته انگور پیدا می گردد و خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. آنتی اکسیدان ها بدن را در مقابل تخریب های حاصل از آلودگی ها، اشعه ها، سیگار کشیدن و انتخاب تغذیه ناصحیح محافظت می نمایند.

تغذیه خوب بدین معنی است که در برنامه غذایی تعادل خوبی از کربوهیدرات، پروتئین و چربی همراه با مقادیر کافی ویتامین ها و مواد معدنی وجود داشته باشد و تغذیه خوب تر این که حاوی آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال های فراوانی باشد.

منبع:تبیان

ارسال به وسیله کاربر محترم سایت : sajad2007

منبع: راسخون

به "واقعا چرا باید غذا بخوریم؟؟؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "واقعا چرا باید غذا بخوریم؟؟؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید