آشنایی با خواص ارده کنجد

به گزارش وبلاگ شماره 3443، ارده از مهم ترین فرآورده های دانه کنجد بوده و ماده ای است که ارزش غذایی و دارویی بسیاری را داراست. تنها عنصر تشکیل دهنده این ماده مغذی کنجد است. خواص ارده کنجد بی شمار است و بعلاوه یک وعده غذایی صد در صد طبیعی و کامل به ویژه برای صبحانه محسوب می گردد.

آشنایی با خواص ارده کنجد

روش تهیه ارده

برای تهیه ارده ضروری است کنجد خام را به مدت 4 ساعت در آب خیس کنید تا پوسته سیاه و قهوه ای رنگ آن جدا شود. سپس کنجدهای سفید را آسیاب کنید تا خمیر نسبتا شلی به وجود بیاید. این خمیر ارده نام دارد.

روش تهیه روغن ارده

روغن ارده یا همان روغن کنجد ارده، روغنی است که از ارده گرفته می شود. برای تهیه روغن ارده، کنجد را حرارت می دهند یا سرخ می نمایند، سپس آن را آسیاب می نمایند و روغنش را می گیرند. روغن حاصله همان روغن ارده است.

خواص ارده کنجد

طبیعت ارده گرم و تر است و از آنجا که ماده اصلی تشکیل دهنده آن کنجد به شمار می آید، برای آشنایی با خواص ارده کنجد ضروری است خواص کنجد را آنالیز کنیم:

  • تأمین 14 درصد از کلسیم بدن
  • دارای 20 درصد پروتئین، 50 درصد چربی، 15 درصد اسید لینولئیک و 15 درصد اولئیک
  • منبع غنی در جذب آهن، کلسیم و روی
  • درمان نماینده یبوست
  • رفع خستگی به علت وجود آهن
  • کاهش فشار خون بالا
  • مفید برای بیماری کم خونی و فقر آهن
  • جایگزین شیر در تأمین روی، کلسیم و آهن
  • انرژی زا
  • ملین و مسهل
  • نرم نماینده سینه
  • معالجه نماینده بی حسی و کرختی
  • درمان نماینده اختلالات کبد و کلیه
  • آرام نماینده درد روماتیسم
  • درمان نماینده درد استخوان و درد مفصل
  • رفع نماینده بیماری های رحم
  • تقویت نماینده حافظه

مضرات ارده کنجد

با این وجود که خواص ارده کنجد برای سلامتی بی شمار است اما دارای مضراتی نیز هست. از مضرات ارده کنجد می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • مصرف بیش از حد ارده می تواند منجر به پدیدار شدن دانه های پوستی شود که با خارش و قرمزی همراه هستند.
  • مصرف بیش از حد ارده کنجد می تواند منجر به عدم تعادل هورمونی، افزایش چربی پوست و خشک شدن فولیکول های مو شود. نتیجه این مشکل افزایش سرعت ریزش مو و گاهی اوقات طاسی خواهد بود.
  • ارده به علت طبیعت گرمی که دارد اگر به وسیله گرم مزاج ها مصرف شود باعث غلیظ شدن صفرا و جوش زدن در صورت و بدن خواهد شد.
  • آنافیلاکسی نوعی آلرژی است که در اثر مصرف کنجد ایجاد می شود. در اثر این آلرژی علائمی همانند خس خس، افت فشارخون، گرفتگی سینه و غیره در فرد ظاهر می شود و راه گلو و مجاری تنفسی را می بندد. آنافیلاکسی شدید می تواند منجر به خفگی و مرگ شود.
  • مصرف بیش از حد کنجد می تواند منجر به اسهال و شل شدگی مدفوع شود.
  • بعضی از افراد ممکن است پس از مصرف بیش از حد کنجد دچار عفونت آپاندیس شوند.
  • مصرف کنجد می تواند کیسه های دردناکی به نام دیورتیکولیت را در دیواره داخلی روده بزرگ ایجاد کند. این کیسه ها موجب دردهای شکمی، یبوست و غیره می شوند.
  • مصرف منظم و زیاد کنجد، موجب آسیب رساندن به روده بزرگ می شود.

طریقه مصرف ارده کنجد و ترکیب آن با مواد دیگر

ارده را می توان با شیره خرما، شیره انگور یا عسل مصرف کرد اما شکل رایج تر آن، ترکیب با شیره انگور است. برای جلوگیری از شیرین شدن بیش ازحد، ضروری است از مقدار کمتری شیره بهره ببرید. شیره دارای ویتامین های آ، ب و ث است و در صورت ترکیب با ارده، دارای خاصیت ضد نفخ خواهد بود. ارده را می توان با شیره خرما نیز ترکیب کرد. ترکیب این دو ماده موجب عملکرد بهتر سیستم عصبی فرد و درمان کم خونی یا فقر آهن می شود.

بعلاوه ترکیب ارده و عسل موجب چاق شدن و تقویت قوای جسمانی می شود. بهتر است ارده را برای صبحانه مصرف کنید زیرا موجب انرژی مضاعف شما در طول روز خواهد شد. ارده را می توانید در غذا، شیرینی و کیک بهره ببرید، اما نباید فراموش کنید که این ماده در صورت سرخ شدن خواص خود را از دست می دهد.

نکته

افراد دارای طبیعت گرم، برای جلوگیری از حساسیت و جوش زدن، ضروری است ارده را همراه با میوه های سرد بخورند.

رابطه ارده کنجد و لاغری

یکی دیگر از خواص ارده کنجد، خاصیت لاغر نمایندگی آن است. ارده اشتها را کاهش می دهد و مناسب افرادی است که می خواهند وزن کم نمایند. به عقیده متخصصان تغذیه، اگر ارده به مقدار یک تا دو قاشق غذاخوری و یک یا نیم ساعت قبل از وعده غذایی اصلی مصرف شود، به شدت موجب کاهش اشتها خواهد شد.

طریقه نگهداری ارده کنجد

از آنجا که ارده منبعی غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده است، اگر در معرض نور قرار بگیرد یا اگر در جای گرم نگهداری شود، چربی هایش اکسید می شود و این امر منجر به فاسدشدن ارده می شود. لذا ضروری است آن را در جای خشک، خنک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید.

شما ارده کنجد را با چه ترکیباتی مصرف می کنید؟ دیدگاه ها و تجربیات خود را به وسیله بخش ارسال نظر با مخاطبان وبلاگ شماره 3443 به اشتراک بگذارید

به "آشنایی با خواص ارده کنجد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص ارده کنجد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید