5 روش بو دادن پسته خام با نشاسته در تابه، فر، ایرفرایر و مایکروفر

به گزارش وبلاگ شماره 3443، بو دادن پسته با نشاسته یکی از پرطرفدارترین است. اضافه کردن نشاسته به پسته در زمان بو دادن، باعث خوشرنگ شدن آن می گردد و طعم خاصی به آن اضافه نمی کند، بلکه طعم ها را ماندگارتر خواهد نمود. در این مقاله از در طرز بو دادن پسته با نشاسته و باید و نبایدهای شور کردن پسته با نشاسته و برشته کردن پسته با نشاسته را به شما آموزش خواهیم داد.

5 روش بو دادن پسته خام با نشاسته در تابه، فر، ایرفرایر و مایکروفر

مواد لازم برای برشته کردن پسته با نشاسته

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
پسته خام1 کیلوگرم
آب1 لیوان فرانسوی دسته دار
نمک1 تا 2 قاشق غذاخوری
نشاسته1 قاشق غذاخوری
آبلیمو (یا آبغوره، سرکه یا ترکیب هر دو)1 تا 2 قاشق چای خوری (اختیاری)
زعفران (دم نموده غلیظ)2 قاشق غذاخوری (اختیاری)

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 8 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای برشته کردن پسته با نشاسته: 15 دقیقه

مراحل شور کردن پسته با نشاسته (روش اول)

بو دادن پسته تر با نشاسته، یک روش راحت برای شور کردن پسته است. می توانید در تابه، در فر، مایکروفر و در هواپز یا سرخ کن بدون روغن، پسته را با نشاسته بو بدهید. در ادامه جزییات مراحل بو دادن پسته با نشاسته را دنبال کنید.

مرحله اول: پسته ها را آماده کنید

در ابتدا برای شور کردن پسته به روش خانگی، اگر پسته تازه استفاده می کنید، پوست تازه و نرم روی پسته ها را جدا کنید و پوست سخت پسته را باقی بگذارید. سپس پسته ها را به خوبی بشویید و کنار بگذارید.

در یک ظرف مناسب، آب و نمک را بریزید و هم بزنید تا ذرات نمک، کاملا در آب حل شوند. سپس پسته ها را در ظرف بریزید. مقدار آب باید به مقدار ای باشد که روی پسته ها را بپوشاند.

در صورت تمایل می توانید نمک را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: پسته ها را در آب نمک، استراحت دهید

ظرف حاوی پسته و آب نمک را در یخچال یا در دمای محیط به مدت یک شب تا صبح قرار دهید تا نمک به خورد پسته ها برود و کمی طعم نمکی بگیرند. سپس پسته های طعم دار شده را در آبکش بریزید و اجازه دهید آب نمک آنها خارج گردد. پسته ها را روی یک پارچه حوله ای یا نخی تمیز بریزید و صبر کنید تا خشک شوند.

مرحله سوم: پسته ها را بو بدهید

قبل از بو دادن پسته ها، نشاسته را الک کنید تا یکدست گردد. بهتر است نشاسته کاملا بافت نرم و پودری داشته باشد. سپس یک تابه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تابه داغ گردد. بعد پسته هایی را که رطوبت آنها گرفته شده است، در تابه بریزید و آغاز به تفت دادنشان کنید.

بعد از 5 دقیقه، زعفران دم نموده و چاشنی های دلخواه مثل آبغوره، آبلیمو یا سرکه را اضافه کنید و حدود 1 دقیقه دیگر تفت دهید.

برای خرید زعفران با کیفیت، آبلیموی تازه، آبغوره و سرکه می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله چهارم: نشاسته را اضافه کنید

بعد از افزودن چاشنی ها، نوبت به پاشیدن نشاسته روی پسته ها است. نشاسته را روی همه پسته ها بپاشید و آغاز به تفت دادن پسته ها کنید. حرارت را روی حالت کم تنظیم کنید تا نشاسته هایی که به پوسته یا به خود پسته می چسبند، تیره و قهوه ای نشوند. تفت دادن پسته ها را تا زمانی که پسته ها طلایی شوند، ادامه دهید.

نشاسته را به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله پنجم: پسته های بو داده با نشاسته را سرو کنید

وقتی پسته ها طلایی شدند و چاشنی ها به آنها چسبید، شعله را خاموش کنید. اجازه دهید پسته ها کمی سرد شوند. آنها را در دمای محیط به مدت چند ساعت تا 24 ساعت بگذارید تا در صورت رطوبت داشتن، نم آنها در مجاورت هوا، گرفته گردد. پسته ها که خشک شدند، آنها را در ظرف دربسته و تمیز بریزید. پسته را در جای خنک مثل یخچال نگهداری کنید و به مقدار احتیاجتان، آن را برای سرو یا پذیرایی کنار بگذارید.

شما می توانید انواع آجیل از جمله و را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.

طرز بو دادن پسته با نشاسته در تابه (روش دوم)

در این روش، برای بو دادن و برشته کردن پسته با نشاسته، به جای افزودن چاشنی ها و نشاسته به پسته ها در زمان تفت دادن، این مواد را همراه با آب نمک، باید مخلوط کنید و وقتی همه مواد به صورت یکدست با هم حل شدند، پسته ها را به آن ها اضافه کنید و پسته ها را بخیسانید. سپس پسته ها را آبکش کنید و وقتی آب اضافی خود را از دست دادند، آنها را در تابه بریزید و روی حرارت تفت دهید تا وقتی طلایی شوند.

در این روش هم می توانید در صورت دلخواه، در زمان تفت دادن، چاشنی ها و انواع ادویه های معطر مثل پودر فلفل پاپریکا، فلفل سیاه، گلپر، پودر آویشن و … به پسته های در حال تفت خوردن اضافه کنید تا طعم ها و عطرهای جدیدی را اضافه کنید.

شما می توانید انواع ادویه معطر مثل پودر پاپریکا، فلفل سیاه، گلپر و آویشن را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

روش بو دادن پسته با نشاسته در فر (روش سوم)

برای بو دادن پسته با نشاسته در فر، پسته ها را مانند روش بالا، مزه دار کنید و به مدت 8 ساعت استراحت دهید. سپس آنها را آبکش کنید و در دمای محیط بگذارید تا کمی خشک شوند. فر را به مدت 10 دقیقه روی دمای 140 درجه روشن کنید تا گرم گردد. پسته ها را در سینی فر بریزید، طوری که پسته ها روی هم قرار نگیرند.

سینی را در فر بگذارید. بعد از 10 دقیقه به پسته ها، نشاسته اضافه کنید و هم بزنید تا همه پسته ها به نشاسته آغشته شوند. دوباره سینی را به فر برگردانید و 5 تا 10 دقیقه دیگر دوباره پسته ها را هم بزنید. به مدت 15 تا 20 دقیقه پسته ها را در فر، برشته کنید تا آماده گردد.

روش بو دادن پسته با نشاسته در هواپز (ایرفرایر) (روش چهارم)

هم یک روش مرسوم شور کردن پسته در خانه است. اگر می خواهید پسته را در ایرفرایر بو دهید، پسته ها را به روش اول یا دوم، مزه دار کنید و آبکش کنید.

وقتی پسته ها آب خود را از دست دادند، هواپز را روشن و روی دمای 180درجه سانتی گراد تنظیم کنید. سپس پسته ها را در دستگاه بریزید، طوری که روی هم قرار نگرفته باشند. پسته ها را هر 10 دقیقه یک بار هم بزنید. حدود 30 دقیقه پسته ها را در دستگاه بو بدهید.

اگر چاشنی هایی که می خواهید به پسته اضافه کنید، با پسته ها نخوابانده اید، بعد از گذشت 10 دقیقه از زمان برشته کردن پسته، به آنها اضافه کنید و تفت دهید. پسته ها که کاملا شور و برشته شدند، آنها را از هواپز بیرون بیاورید و در دمای محیط بگذارید تا رطوبتشان گرفته گردد. سپس آنها را سرو کنید.

روش بو دادن پسته در مایکروفر (روش پنجم)

برای ، کافی است مراحل را مانند روش اول یا دوم انجام دنبال کنید. برای برشته کردن پسته ها با نشاسته در مایکروفر، ابتدا مایکروفر را روی بالاترین درجه تنظیم کنید و پسته های طعم دار شده را در سینی مایکروفر بریزید.

پسته ها را به مدت 5 تا 7 دقیقه برشته کنید و در این مدت حداقل 2 بار پسته ها را هم بزنید. سپس آنها را از مایکروفر بیرون بیاورید و رطوبت خود را که از دست دادند، آنها را بسته بندی یا سرو کنید.

نکات مهم در طرز بو دادن پسته با نشاسته

  • پسته بو داده با نشاسته را به هر روشی درست می کنید، باید به مقدار حرارت و زمان تفت دادن پسته ها دقت کنید. اگر زمان برشته کردن پسته با نشاسته، زیاد باشد، نشاسته می سوزد. در این صورت هم طعم پسته ها تلخ می گردد و هم رنگ آنها تیره و قهوه ای خواهد شد.
  • اگر نشاسته را در زمان تفت دادن به پسته ها می خواهید اضافه کنید، افزودن نشاسته را به 5 تا 7 دقیقه بعد از ریختن پسته ها در تابه موکول کنید تا به آرامی روی پسته ها بنشینند و چاشنی ها را به خود جذب نمایند.
  • اگر می خواهید پسته های بو داده با نشاسته، رنگ قرمز بگیرند، برای افزودن این رنگ، می توانید مقداری آب انار یا آب لبو یا پودر لبو (طرز تهیه پودر لبو) در زمان تفت دادن پسته ها یا در زمان خیساندن پسته ها با آب نمک و چاشنی ها، اضافه کنید.
  • بعد از بو دادن پسته با نشاسته، حتما پسته ها را در دمای محیط بگذارید تا رطوبت اضافی آنها گفته گردد. در این صورت احتمال کپک زدن یا تغییر طعم آنها، کاهش خواهد یافت.
  • برای بو دادن پسته بدون پوست با نشاسته، پوست سفت و سخت روی پسته های خام را بگیرید و بقیه مراحل را مانند هر یک از روش های بالا دنبال کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن بو دادن پسته با نشاسته

چرا پسته را با نشاسته بو بدهیم؟

استفاده از نشاسته برای بو دادن پسته، باعث می گردد یک لایه نازک و البته چسبناک، روی پسته بنشیند و چاشنی هایی که به پسته اضافه می گردد، به آن بچسبد. در این صورت هم پسته ها ماندگاری بیشتری خواهند داشت و هم در طول زمان، از تغییر رنگ و تغییر طعم آن بر اثر اکسیداسیون، جلوگیری می گردد.

چه نشاسته ای برای بو دادن پسته شور بهتر است؟

شما می توانید از انواع نشاسته گندم، نشاسته ذرت و نشاسته برنج برای برشته کردن پسته بازاری بهره ببرید. همه این نشاسته ها کارکرد یکسانی دارند و فرقی نمی کند کدامیک را انتخاب کنید.

منبع: افق کوروش

به "5 روش بو دادن پسته خام با نشاسته در تابه، فر، ایرفرایر و مایکروفر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 روش بو دادن پسته خام با نشاسته در تابه، فر، ایرفرایر و مایکروفر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید